Bli snygg med eteriska oljor

Visste du att eteriska oljor kan minska svettningar?
Här är fem fler fördelar med att använda skönhetsdropparna.

Eteriska oljor är något få använder, men fler borde. På sistone har användandet av dessa ökat allt mer, men det finns dolda användningsområden för denna skönhetsprodukt som kan göra underverk för din hud. Robert Tisserand, författare till boken Essential Oil Safety, vet vad som fungerar bäst.

Förebygg akne
Bästa sättet att bli av med akne? Förebygg det. Blanda en droppe tea tree-olja med två droppar lavendelolja i en klick aloeveragel och applicera på huden så ser du resultat blixtsnabbt.

Dofta godare
Gör din egna hemmagjorda parfymerade lotion! Använd vad du vill, men Tisserand rekommenderar sandel- eller cederträ mixat med citron, apelsin eller mandarin så får du en passionerad doft. Cirka fem till tio droppar per deciliter hudkräm ger en bra utspädning.

Minska ålderstecken
Nu i sommartider hänger många i solen och det är lätt hänt att man skadar huden över tid. Eteriska oljor kan emellertid hjälpa till att undvika detta då de penetrerar långt ner i huden och bekämpar fria radikaler, som bland annat ger upphov till åldrande. Bästa oljorna för detta är lavendel, ros och myrra.

Reducera svettningar
Släng ner en flaska pepparmintsolja och en tub av valfri lotion i din träningsväska. Oljan hjälper till att minska svettningar och håller samtidigt huden återfuktad.

Lugna huden
Självklart går det att använda eteriska oljor dagligen, och då fungerar kamomill bäst. Det bidrar till att minska inflammationer i huden och drar ner svullnader under ögonen. Mixa ner lite i din ögonkräm och applicera så ser du resultat inom kort.

Redaktionen
Publicerad: 27 september 2016
Foto: Alamy

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige