Bloggerskan Foki satsar på musiken

improveme.se

23-åriga bloggerskan, Foki, har byggt upp ett imperium kring sin blogg. Hon har vunnit flera priser för sin blogginsats och har drivit en framgångsrik webbshop med egendesignade kläder. Nu överraskar hon sina tusentals läsare igen – denna gång som artist.

Foki berättar att hon alltid älskat musik och att hon har tagit sånglektioner, även om hon inte har skrivit om det på bloggen. Vad som började som en hobby har nu utvecklats till början av en sångkarriär.

Debutsingeln, ”Miss u”, släpptes i oktober och har redan smugit sig in på topplistor på Spotify.

-”Miss u” är lite av ett experiment, jag valde att testa mig fram för att hitta var i musiken jag hör hemma. Låten är väldigt retro och 80-tals inspirerad. Det som tilltalade mig var att den påminde om lounge-house, säger Foki till improveme.se.

Som person är hon unik och inte minst sagt individuell. Hennes illröda hår syns från mils håll och hon berättar att det sista hon vill, är att passa in.

-Hela min look är en del av vem jag är. Mamma säger att jag alltid går emot strömmen och det är sant. Jag gillar att vara annorlunda och sticka ut, förklarar hon.

Vad inspirerar din makeup och frisyrer?

-Den japanska stilen har alltid fascinerat mig. När jag var yngre hade jag stora rosetter i håret, precis som japanska flickor har. Nu älskar jag att framhäva mina ögon. Jag gillar att använda lösögonfransar och linser. Det blir ofta onaturliga färger som grått och blått, berättar hon.

Har du någon favorit skönhetsprodukt för tillfället?

-Idominsalva. Mina läppar är så torra nu på vintern så idominsalvan hjälper till att återfukta, säger Foki.

Fem skönhetstips som du kan dela med dig av:

-Vad svårt! Jag har så många skönhetsknep, men här är några av mina favoriter:

1. Träna minst 30 minuter om dagen. Skönhet börjar med välmående inifrån, så träningen är minst lika viktig som ansiktskrämer och liknande.

2. Drick grönt te, det är bra för huden.

3. Ta en kort powernap. Om man har ett hetsigt schema som jag, kan det vara skönt att ta en tupplur mitt på dagen. Jag brukar vila mellan 12.00 och 13.00 och känner mig genast mer alert efter.

4. Ät mycket skaldjur. Det är bra för hyn, och speciellt om man har finnar. Jag brukar få oren hud när jag är stressad och då har jag märkt att skaldjur hjälper.

5. Ät mat eller tabletter med vitamin-C. Det förstärker immunförsvaret och ger huden en fin lyster.

Klicka här för att lyssna på Fokis debutsingel, “Miss u“.

Bildspel: Bloggerskan Foki satsar på musiken

Bildspel: Bloggerskan Foki satsar på musiken

dagmawit.alemayehu@improveme.se

2014-12-10 12:44:00

Publicerad: 10 december 2014

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på