Undvik kladdiga sminkmissar

Du tittar dig i spegeln innan du går hemifrån och då ser makeupen felfri ut. Men efter några timmar på festen har mascaran kladdat under ögonen och läppstiftet sitter på drinkglaset. Känns problemet igen? Då ska du läsa våra tips om hur du får makeupen att sitta kvar hela kvällen.

Grunda med en hudkräm
En hud som är torr kan absorbera sminket från din hud, så se till att börja sminkningen genom att smörja in ansiktet med en fuktgivande kräm.

Var sparsam med foundation
Lägg inte på dubbel mängd foundation i hopp om att det ska hålla längre. Det kan snarare få motsatt effekt. Applicera istället en tunt lager och bättra på med concealer för att dölja röda partier och mörka ringar.

Säkra rouget
Vill du att kindrosorna ska hålla hela kvällen, så börja med ett krämrouge och applicera puderrouge ovanpå.

Lås in ögonsminket
Dutta på lite transparent puder både innan du applicerar ögonmakeup och efteråt, för att få skugga och eyeliner att sitta bra.

Fixa snygga läppar
När det gäller läpparna kan du antingen välja en naturell läppfärg, där det inte märks om läpparnas färg avtar under kvällen. Vill du ha en mer uppseendeväckande färg kan du grunda med en läppenna eller “lip stain“ under själva läppstiftet. Det gör dels att du fortfarande har lite färg på läpparna om läppstiftet successivt försvinner.

Redaktionen
Publicerad: 16 februari 2016
Foto: Alamy

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige