Mitt ansikte är min canvas

Att få till makeupen är en konst. En del är riktiga konstnärer och behärskar tekniken med penslar, krämer och skuggor medan andra har stora problem med att få rätta snitsen på sminket.Inget konstverk har dock en rimlig chans om den inte har den rätta canvasen. En jämn hy är A och O för att sedan gå vidare med de färgsättande produkterna.

– Fel färg på foundation är det absolut vanligaste misstaget många gör när de sminkar sig. De flesta väljer alldeles för mörk nyans, säger makeupartisten Marwe på Sephora i Stockholm.

Välj en nyans som ligger så nära din egen hudton som möjligt. Testa gärna på halsen och dekolletaget så det blir en helhet.

– Ett annat vanligt misstag är kunder som kommer in i affären och som har dålig hy och vill ha något som täcker alla blemmor. En tjock täckande kräm gör bara huden än värre, menar Marwe tipsar om att man ska börja med att angripa problemen.

Istället för en billig kräm bör du om du har problemhy investerar i produkter som behandlar och vårdar, snarare än att spackla över problemen.

I bildspelet ovan tipsar vi på reaktionen om våra favoritfoundations just nu.

Louise Flinck
Publicerad: 26 maj 2015

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige