13 skönhetstrick alla borde känna till

Ibland får man en riktig aha-upplevelse när någon berättar om ett enkelt trick de använder för att få större ögon, glansigare hår, snygga naglar eller vad det nu kan vara. Ibland kan ”aha:et” vara ett – just det ja, det hade jag ju glömt. Eller så kanske det är ett helt nytt tips att ta till sig. Oavsett vilket har vi samlat några av de bästa för ett snyggare jag.

• Använd en ljus penna på vattenlinjen på nedre ögonlocket för en piggare look. Vit eller nudefärgad är en smaksak. Båda delarna gör att ögat öppnas upp och blicken blir mer vaken.

920@70

• Ljust förstorar och mörkt förminskar. Bra att tänka på när man sminkar sig. Har du till exempel väldigt brett mellan ögonen, kan för mycket ljust och glittrigt få ögonen att verka sitta ännu längre isär. Precis som mörkt tvärtom kan få tätt sittande ögon att verka sitta tätare.

• Ansade ögonbryn kan lyfta hela ansiktet. Visst, det är modernt med stora ögonbryn men det är inte alla som passar i det, och även om man har stora är det alltid snyggare att ansa dem. Är du osäker på vilken form som passar ditt ansikte bäst så varför inte satsa ett par hundralappar på att gå till ett proffs och få dem gjorda? Då har du grunden och kan fortsätta själv sedan.

ogonbryn

• Ha alltid tops och babywipes i närheten när du sminkar dig. Om du kladdar med mascara, kajal eller annat är det praktiskt att ha en tops till hands innan det liksom torkar till och blir svårare att torka bort.

• En stor puderborste att ta bort överflödig ögonskugga med. Istället för att försöka ta bort nedfallen ögonskugga med fingrarna så är det bättre att ha en stor borste att sopa bort med. På så sätt är det mindre risk att gnugga ut det.

• Använd en rengjord mascaraborste eller nål för att separera ihopklumpade ögonfransar. Nål är effektivast men det kan vara farligt att ha en nål nära ögat om man har en tendens till klumpighet. Då kan det vara en god idé att använda en rengjord mascaraborste istället.

• En ögonfranstång gör underverk för ögonfransarna och öppnar upp ögat. Testa att värma tången med hårfönen för bättre effekt. Akta bara så du inte bränner dig.

beautytools

• Highlighta ögonen med en ljus skugga precis under ögonbrynsbågen, samt längst in mot näsroten. Detta lyfter ögat och gör att sminkningen direkt ser proffsigare ut.

• Med en läppenna blir inte bara munnens konturer snyggare, läppstiftet sitter också bättre och ”blöder” inte utanför munnen.

• När du målar naglarna se till att använda över- och underlack. Onödigt tycker några, nödvändigt säger en del. Men faktum är att lacket sitter bättre än om du bara applicerar själva färgen. Ett överlack kan dessutom reparera missar så att de inte syns. Win win, även om det tar några minuter extra.

topcoatbasecoat

• Känns håret platt och tråkigt framåt dagen? I med några sprut torrschampoo och håret får genast ett rejält lyft. Det finns även produkter som innehåller både hårspray och torrschampoo.

• Okej att man ofta har bråttom när man ska torka håret och drar på både högsta speed och varmaste läget. Men om du vill vara snäll mot håret och undvika slitage är det bättre att dra ner på värmen och torka längre.

• Avsluta duschen med kallt vatten för att stänga hårsäckarna och få glansigare hår. En dutt äppelcidervinäger i sköljvattnet ger också lite extra glans.

Louise Flinck
Publicerad: 17 september 2015

Färgerna som framhäver dina ögon

Skuggorna gör susen!