Våra mest älskade skönhetsklassiker

toucheeclat

Touche Éclat kom ut 1992 och denna concealer har sedan dess gjort succe. Att den är så älskad beror på dess förmåga att ljusa upp mörka ringar under ögonen och highlighta utan att lägga sig i de fina linjerna. Visste du att det säljs en Touche Éclat var tionde sekund?

chanelno5

Chanel No 5 är förmodligen världens mest kända parfym. Denna klassiker fick en odödlig draghjälp från Marylin Monroe som när hon fick frågan vad hon har på sig i sängen svarade ” två droppar Chanel No 5″. Doften kom ut 1921 och namnet kommer sig av att fem var Coco Chanels lyckonummer. När hon doftade på första provet 1920 ska hon ha sagt ”I present my dress collections on the fifth of May, the fifth month of the year and so we will let this sample number five keep the name it has already, it will bring good luck.”

shuuemura

Shu Uemura ögonfransböjare är fransarnas Rolls royce när det kommer till att forma raka spretiga strån till böjda och tjusiga. Ingen som sett filmen ”Djävulen bär Prada” kan ha missat storheten i denna tång.

masonpearson

Mason Pearsons handgjorda hårborstar hyllas från såväl proffs till privatpersoner för sin förmåga att reda ut och ge glans till håret. Mason Pearson tillverkade den första borsten 1885 och dagens klassiska borste kom 1920 och har behållit flera av sina namn sedan dess – Large Extra, Small Extra, Popular and Junior.

elnett

Elnett hårspray från L’Oreal är sprayen som älskas av hårstylister. Backstage på modevisningar ligger det ofta ett moln av detta hårspray i luften. Sprayen har över 50 år på nacken men är still going strong. Och det till ett väldigt bra pris dessutom.

rosebudsalve

Smith’s Rosebud Salve är ytterligare en skönhetsprodukt vars ålder inger respekt. Denna universalsalva har funnits sedan 1892 och kan användas från all till nariga läppar, torra armbågar, ge färg på kinderna, highlighta ansiktet, lindra solbränd hud och tänja frissigt hår.

niveacreme

Alla som var unga under 80-talet har förmodligen ägt en sådan här burk med Nivea creme. Det var högsta mode med ljusa, gärna vita läppar då. Nivea, Ultracreme och Idominsalva gav den rätta looken. Doften och känslan är fortfarande magisk. Originalburken var faktiskt gul och kom ut 1911. Den blå plåtburken som vi idag assoccierar med Nivea har hängt med sedan 1925 då man ville modernisera sig och bytte ut den gula.

greatlash

Maybelline Great Lash Mascara är världens mest sålda mascara. Om Touche Éclat säljs var tionde sekund världen över så är denna mascara strået vassare då det säljs en mascara varannan sekund. Denna mascara har hängt med sedan 1971, och även om typsnitt och form ändrats under åren har man behållit den rosa och gröna färgen.balletslippers

Essie Ballet Slippers är ett riktigt klassiskt nagellack. Det fungerar överallt och vid alla tillfällen. Ett ljust rosa lack som gör naglarna fräscha och blanka utan att se målade ut. En som flitigt använder detta lack är Queen Elizabeth. Andra som bär denna naturliga färg på fingrarna är Katie Holmes, Jennifer Lopez, Heidi Klum och Salma Hayek. Och många många fler.

moroccanoil

Håroljor har kommit för att stanna och en av de första och mest kända är Moroccanoil. Carmen Tal som är en av grundarna upptäckte hur välgörande arganolja är för håret när hon reste i Israel och fick håret förstört när hon färgade det. En vän tog med henne till en salong där hon fick en oljebehandling och på den vägen är det.

 

 

anastasia
Anastasia Beverly Hills är en nutida klassiker. Snackar man ögonbryn med skönhetsjunkies så är det Anastasia som är grejen. Om det så är hela kit eller bara som på bilden en Dip brow pomade, så gör den här enligt experterna underverk med taskiga ögonbryn.

 

8hourcream
Elizabeth Ardens Eight Hour Cream är den första produkten Elizabeth Arden utvecklade. Krämen med sin distinkta, lite tjäriga doft kom redan 1930. Namnet 8 hour cream kom sig av en kund som provade denna mirakelsalva och svor på att hennes sons skrapade knä läkte på bara åtta timmar.

Redaktionen
Publicerad: 11 februari 2023

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp