Apelsinjuice för huden

Ett glas juice på morgonen ger huden ett vackert sken. Den näringsrika drycken har positiva effekter på hyn, visar undersökningar.
Att dricka apelsinjuice kan göra dig snyggare  – åtminstone enligt hälso- och skönhetsexperter.
Undersökningar från en studiepanel, med flera olika experter inom dessa områden, visar att ett glas apelsinjuice om dagen förbättrar hud, hår och naglar. Allt tack vare den rikliga mängden vitamin C, folsyra och kalium det innehåller.

Det här är ett nyckelvitamin för att kunna producera kollagen och näringsämnet lutein, som tros förbättra elasticiteten och minska solskador. Dessutom förhindrar antioxidanterna i apelsinen uttorkning, tidigt åldrande och pigmentering.

Generellt sett börjar många andra skönhetsexperter se allt fler fördelar som ett glas av den här näringsdrycken har på hår, hud och naglar. Alltså är det inte enbart det man applicerar huden som räknas.

Enligt forskning så rekommenderar ungefär 65 procent av alla hudvårdsproffs sina kunder att dricka ett glas apelsinjuice om dagen, som del av deras vanliga dagsrutin.

Alternativ till att dricka
Om du inte tycker om att dricka apelsinjuice finns det ett alternativ. Genom att blanda drycken med citronjuice och mint så kan du rena och öppna upp porer samt få bort döda hudceller. Allt som behövs är att blanda de tre ingredienserna, smörja in ansiktet och tvätta bort med kallvatten efter en halvtimme.

Redaktionen
Publicerad: 14 januari 2024
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp