Lyckas med salongsfönat hår hemma

Aldrig känner vi oss så piffiga och fräscha som när vi precis vinkat hej då till frisören. Improveme.se guidar dig till hur du på bästa sätt får till den känslan – varje dag.

Luftigt, glansigt och fräscht. Att få till en proffsföning på egen hand hemma framför spegeln är inte det lättaste. Att hålla reda på en klumpig hårfön och samtidigt lyckas snurra upp slinga för slinga på en rundborste kräver både rätt teknik och en rejäl dos tålamod. Tur då att det finns ett verktyg som kombinerar borsten med fönen -värmeborsten.

Med en värmeborste kan du både få till stora, glamourösa lockar och en elegant platt frisyr med inåtvända toppar. Björn Axéns ”How to get the look”-guide lär dig hur du får till looken.

Steg 1. Förbehandla håret med en volymgivande mousse som fönas in i ditt våta, nytvättade hår. När håret är torrt fäster du överhåret mitt på hjässan med en klämma.

Steg 2. Ta en slinga av håren och borsta igenom den med värmeborsten på undersidan av slingan. Om du önskar lockigt hår rullar du in hårtesten på värmeborsten. Se till att toppen ligger rak då håret rullas in så att det blir ett fint avslut på formen. Håll kvar tills värmen gått igenom hårpassén och rulla sedan försiktigt ut igen, lämna locken för att svalna. Om du istället för lockar önskar inåtvikta toppar räcker det med att rulla in den avslutande av slingan.

Steg 3. Gå igenom resten av håret på samma sätt och låt sedan svalna helt. Avsluta med hårspray för extra hållbart resultat och lite torrschampo i hårbotten för extra stadga och volym. Applicera några droppar hårolja i längderna för ett glansigt resultat.

Voilà!

Redaktionen
Publicerad: 9 januari 2024

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp