Här är 6 saker du inte visste om sex

Du kan bli frisk av att ligga och bli upphetsad av att känna doften av vin. De okända ”sanningarna” om sex är många. Läs vidare och ta reda på sex stycken av dem!

1. Sex gör dig vackrare
Som kvinna kan du faktiskt få glansigare hår och mjukare hud av att ha mycket sex, skriver sajten oddee.com. Anledningen till det är att östrogennivåerna dubblas när du har samlag.

2. Du kan ligga dig frisk
På väg att bli förkyld? Ha sex! Det ökar nämligen nivåerna av antikroppen immunoglobulin A som hjälper till att stoppa influensa och förkylningar innan de bryter ut.

3. Klitoris sitter mest på insidan
Det var inte förrän på 1990-talet som man upptäckte att klitoris är mer än det som syns. Faktum är att den största delen av klitoris lindar sig kring slidan när en kvinna blir upphetsad vilket gör samlaget njutningsfullt för både mannen och kvinnan.

4. Fyra av fem får en könssjukdom
Nästan 80 % av alla som är sexuellt aktiva får någon gång en könssjukdom utan att veta om det. Anledningen är att lika många procent av alla könssjukdomar inte ger några symptom och därför kan vara svåra att upptäcka.

5. Sperma -en lustfylld vitaminboost
Visste du att en sats med spermier faktiskt är ganska nyttigt? Femton kalorier per sats innehåller lika många kalorier som vitan i ett ägg och är också mer eller mindre rik på vitamin C, zink och kalcium.

6. Vindoft kan göra dig upphetsad
Aromer i vin påminner om feromoner, vilket är den kemiska signalsubstans som man tror påverkar människans sexualitet. Detta gör att båda könen kan bli sexuellt upphetsade av att känna doften av den berusande drycken.

Redaktionen
Publicerad: 24 november 2021
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp