“Så blir du sommarfit“

improveme.se

Vi träffade den personliga tränaren Olga Rönnberg från tv-programmet "Biggest Loser" på Stadiums pressfrukost. För improveme.se berättar hon om hur du ska träna dig fit i sommar.

Olga, vad kommer bli den stora träningstrenden i sommar?
-Utomhusträning är perfekt på sommaren, till exempel backträning och intervaller. Sen är jag övertygad om att kettlebells utomhus kommer att vara populärt. De är så lätta att ta med och sen är det bara att köra.

Är det något särskilt man ska tänka på när man tränar utomhus?
-Det är viktigt att ha bra skor och funktionella kläder som absorberar fukt, i och med att man svettas extra mycket när det är varmt ute.

Vilken är den bästa träningsformen om man vill gå ner i vikt?
-Om jag skulle säga “träningen som blir av“ skulle jag vara lite väl politiskt korrekt, så jag säger istället träningen som ger resultat. Det är viktigt att göra research om vad som är det optimala för fettförbränningen. Men det bästa är att börja med kosten och rensa bort allt skräp.

Hur ser din kostfilosofi ut? Det råder ju delade meningar om vad man ska och inte ska äta, kolhydrater till exempel?
 -Om man undviker ett visst ämne men resten av kosten är skit kommer man ingen vart. Man kan absolut äta kolhydrater, men de ska vara av rätt sort.

Hur ska man göra för att stå emot säsongens alla frestelser med roséafterworks och sommarfester?
-Det är väldigt svårt, men jag tycker ändå att man måste bestämma sig och sedan vara stenhård. Man kan äta allt, men inte alltid. Man kanske får välja någon kväll per vecka att njuta lite extra.

Har du några tips för de som aldrig tycker att de har tid att träna?
Bullshit! Man hinner visst. Mitt tips är att stiga upp en timme tidigare och morgonträna.

Vad brukar du träna mest?
-Styrketräning. Det är a och o för att få resultat och sätta igång ämnesomsättningen. Jag är inte den som joggar, du kommer inte att hitta mig i löparspåret. Jag kör hellre snabba intervaller på tio gånger 100 meter. Kortare och mer intensivt är min träningsfilosofi.

Vilket är det vanligaste misstaget folk gör med sin träning?
-De är otåliga och tror att allt ska hända på en gång. Men om man vill gå ner i vikt och få resultat av sin träning krävs det tid. Man måste ha tålamod och inte förvänta sig att allt ska hända på en vecka.
 
Men om man är sådär är otålig och vill hinna förbättra formen inför beach 2012, vad ska man då göra?
-Börja med kosten och kör styrketräning, det brukar ge resultat.

Bildspel: “Så blir du sommarfit“

Bildspel: “Så blir du sommarfit“

[email protected]

2012-05-30 12:36:00

Publicerad: 30 maj 2012

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge