Frisk hela semestern

improveme.se

Semestern är för kort för att tillbringa i sjuksängen. Vi har knepen för dig som vill hålla dig välmående varje dag under sommarledigheten.

Drick mycket vatten
Uttorkning är ett vanligt problem för svenskar som reser till sydligare breddgrader. Se till att få i dig två till tre liter vatten om dagen när du vistas i solen, även om du inte känner dig så törstig. Kolla upp om det går att dricka kranvattnet -satsa annars på vatten i flaska och be att få drinken utan is på restaurangen.

Tvätta händerna
Se till att alltid tvätta händerna noga med tvål och vatten innan du äter något, för att slippa turistdiarré. Ha gärna våtservetter eller antibakteriell gel i handväskan. Undvik att stoppa fingrarna i munnen, näsan och ögonen.

Var noga med maten
Var extra försiktig med vad du stoppar i dig när du är utomlands. Skölj alltid frukter, ät kött och kycklig som är ordentligt genomstekt och undvik sådant som ser ut att  ha stått framme länge i solen. Välj gärna restauranger som fått bra recensioner och verkar välbesökta.

Ha en bra försäkring
Skulle du bli sjuk eller skada dig utomlands gäller det att ha en giltig reseförsäkring för att kunna få bra läkarvård.

Kolla vaccinationen
Reser du inom Europa behöver du sällan några vaccinationer, men ska du flyga längre bort än så kan det vara läge att kolla att du har alla vaccinationer du behöver.

Behåll förståndet
Svenskar är kända för att släppa loss ordentligt utomlands och visst ska du njuta av din semester -men försök att inte tappa all sans. Ta det försiktigt med alkoholen, testa inte narkotika och använd kondom om du har sex.

Bildspel: Frisk hela semestern

Bildspel: Frisk hela semestern

[email protected]

2012-07-02 10:25:00

Publicerad: 2 juli 2012

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge