6 sätt att bota en hemsk baksmälla

improveme.se

Händer det att du också vaknar upp på helgmorgonen med ett dunkande huvud och känslor av illamående? Lugn. Här är bästa knepen för att bota den värsta bakisångesten.

Sova bort hela dagen, dricka råa ägg eller äta drypade fet pizza. De flesta har sin egen metod för att lindra den västa baksmällan. Trots att de flesta knep för det mesta har en placeboeffekt finns det faktiskt sådant som funkar på riktigt. Men’s Health har listat sina bästa tips.

Välj rätt värktablett
Tabletter som innehåller paracetamol är ett stort no-no dagen efter du druckit alkohol. Ämnet kan nämligen orsaka skador på levern eftersom både paracetamol och alkohol tas upp av levern. Ta istället en tablett innehållande ibuprofen om du har ont i huvudet.

Drick lagom med vatten

Att baksmälla för det mesta beror på uttorkning känner nog de flesta till. Men att hälla i sig enorma mängder med vatten när du redan mår illa leder ofta till mer illamående eftersom att du då sträcker ut din redan irriterande mage. Försök istället att planera i förväg och dricka vatten innan du somnar.

Bind med salt
Salt binder vatten och det kan därför vara en bra idé att dricka lite sportdryck för att snabbare absorbera vätskan.

Ät fibrer
Enligt en studie som ska ha utförts på bakfulla studenter blev de ungdomar som började bakismorgonen med att äta långsamma kolhydrater, som havregryn, snabbare på bättre humör och presterade bättre på tester av minnet än de som bara åt livsmedel med mycket socker.

Drick kaffe
-Koffeinet från kaffe kommer få dig att känna dig piggare och lindra de vidgade kärlen i hjärnan. Men drick inte mer än en eller två koppar för att undvika koffeinets potentiella uttorkande effekt, säger Fredrik Freitag, medicinsk chef på Comprehensive Headache Center for Baylor Health Care System i Dallas, enligt Men’s Health.

Distrahera dig
Oavsett om du plockar ner gammalt julpynt, tränar eller spelar TV-spel kommer distraktionen få dig att ”glömma bort” baksmällan. Den kommer i alla fall att få dig att må bättre för stunden.

Bildspel: 6 sätt att bota en hemsk baksmälla

Bildspel: 6 sätt att bota en hemsk baksmälla

[email protected]

2014-03-18 14:41:00

Publicerad: 18 mars 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp