Maximera träningspasset med 7 tips

improveme.se

Stopp! Ta dig inte till gymmet än. Läs detta först, så får du ut mer av träningen.

Att ta sig till gymmet kan vara ansträngande ibland, så se till att inte gå miste om träningstid när du väl är där. Allt från för mycket prat till för lågt träningstempo: det här bör du undvika.

För lugnt tempo
Om du ställer dig och börjar lunka på löpbandet med en tidning framför dig kan du lika gärna skippa passet. Öka hastigheten och ta ut dig på intervaller och läs tidningen till måltiden efter passet istället.

För mycket snack
Visst är det roligt att snacka om senaste ”Let’s Dance”-avsnittet, men spara det till stretchingen. För att få en så effektiv träning som möjligt är det bättre att fokusera på vad du gör och kanske småsnacka medan du vilar.

För dålig träningsplan
Att börja välja vad du ska träna när du kommer till gymmet är inte det smartaste upplägget. Det kan både ta upp värdefull träningstid, sen kan det vara en fördel att se övningarna i huvudet innan du utför dem. Kanske kan du till och med upptäcka nya övningar om du planerar innan?

För många pauser
Håll pauserna korta mellan intervallerna eller seten för att hålla pulsen på hög nivå, så lyckas du bättre med din träning.

För många distraktioner
En organiserad träningsväska förhindrar att du fastnar letandes efter din vattenflaska eller börja sms:a med polaren. Ha bara det nödvändigaste så blir det också enklare att hitta.

För lite variation
Visst kan det vara enkelt att bara använda maskinerna: du behöver inte lyfta tillbaka vikterna och det står hur man ska göra. Det är sant att maskinerna kan hjälpa dig träna specifika muskler, men att använda fria vikter kan träna flera muskler samtidigt, och därmed effektivisera passet.

För lite kunskap
Om du inte har någon kunskap i hur en övning ska utföras korrekt kan det hända att du skadar dig eller inte får ut något av det. Var därför någorlunda påläst.

Bildspel: Maximera träningspasset med 7 tips

Bildspel: Maximera träningspasset med 7 tips

[email protected]

2013-06-05 14:11:00

Publicerad: 5 juni 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp