Cancer av skallighet

improveme.se

Vad har Jude Law, prins William och Jason Statham gemensamt? De börjar bli skalliga – och löper större risk för dödliga sjukdomar.

Ett stort dilemma många män har, men inte kan göra något åt, är skallighet. När motorvägen börjar skymta på skallen är det inte lång tid kvar innan skalligheten är ett faktum. Förutom att det kanske främst är en utseendefråga så kan det faktiskt indirekt skada hälsan.

En ny studie i Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention visar att tidig skallighet kan vara en indikation för prostatacancer.

Forskarna analyserade skallighet hos unga mörkhyade män, runt 318 stycken med prostatacancer och 219 utan. Alla som hade någon typ av skallighet hade också en 69 procents högre risk för att utveckla en dödlig sjukdom. Det var dock män med frontal skallighet som hade dubbelt så stor risk för att ha blivit drabbade av prostatacancer, jämfört med de som bara var skalliga på hjässan.

Även om det ligger i generna att tappa hår så finns det något man kan äta för att eventuellt förhindra det -järn.

Låga järnnivåer har tidigare kopplats till skallighet och att lägga till mer järn i dieten kan främja hårväxt. Mat som är rikt på detta är exempelvis äggulor, fullkorn, rött kött och torkad frukt.

Bildspel: Cancer av skallighet

Bildspel: Cancer av skallighet

[email protected]

2013-05-06 09:54:00

Publicerad: 6 maj 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp