Vi har träffat stjärnan Nick Jonas

improveme.se

Att kalla sångaren och skådespelaren Nick Jonas "aktuell" är en lätt underdrift. Hans singel ”Jealous” är en av årets mest spelade låtar i USA hittills och inom kort kan vi se honom i ännu en TV-serie. Improveme.se träffade nyligen stjärnan under hans Sverigebesök.

”Jealous” som spelats flitigt både här hemma i Sverige och USA skrev Nick när han varit på en dejt med sin flickvän, Miss Universe-vinnaren (2012) Olivia Culpo. En man stirrade på henne större delen av kvällen och enligt Jonas handlar låten om något som alla kan relatera till en vänskaps- eller en kärleksrelation.

Nick Jonas var tidigare en del av trion Jonas Brothers tillsammans med brorsorna Kevin och Joe. Sedan dess har han medverkat i TV-serien ”Kingdom” och idag är han en efterfrågad soloartist i USA med det självtitulerade albumet på försäljningslistorna.

-Visst saknar jag att ha mina bröder med mig när jag är ute och reser men jag är glad över att få chansen att göra solokarriär just nu. All den positiva feedback jag fått har uppmuntrat mig att köra på det spåret, berättar Jonas.

Som så många gånger tidigare i pophistorien när lead-sångaren tagit klivet ut som soloartist, är förväntningarna höga både på eget sound och kommersiell succé.

-Nu så får jag chansen att pusha mig själv i en ny riktning mot soul och R’n’B och utveckla de influenserna. Klart det är nervöst att byta spår från det som varit framgångsrikt men responsen har varit bra så det gläder.

Nick Jonas är på pappret redan en erfaren och mångfacetterad artist, låtskrivare, musiker och skådespelare. Som 23-åring har han redan åstadkommit mer framgång än de flesta unga talanger gör under en livstid. Vad är hemligheten bakom hans kreativa skapande?

-Min musik skriver jag både baserat på verkliga händelser och uppdiktade historier. För mig är miljön jag befinner mig i väldigt viktig när jag skriver, även människor jag träffar. Men den största inspirationskällan till detta album var alla de samarbeten med producenter som jag fick chansen att inleda. De har hjälpt mig forma mig som soloartist.

Från hitserien ”Kingdom” till kommande serie ”Scream Queens” berättar Jonas att han har ett grymt team som hjälper honom att balansera jobbet som skådis och artist. I slutändan, menar han, ser han till att få en stund här och där för att skapa något nytt.

-Det är viktigt att hela tiden vara kreativ och jag håller redan på att klura på låtar till nästa album.

Improveme.se skrev för några veckor sedan om Madonnas ovanliga release av videon ”Living For Love” på Snapchat. Jonas själv pratar om att vara öppen för nytänkande sätt att sprida sin musik.

-Visst skulle jag kunna tänka mig att släppa video på Snapchat om det var rätt forum. Det är viktigt att vara i framkant på digitala plattformar och själv använder jag mest Instagram, men även Twitter och Snapchat.

Bildspel: Vi har träffat stjärnan Nick Jonas

Bildspel: Vi har träffat stjärnan Nick Jonas

ricki.petrini@improveme.se

2015-03-02 07:52:00

Publicerad: 2 mars 2015

Sommarens vanligaste hudvårdsmyter

Vi reder ut missförstånden