Svenska singlar har utsett sina drömpartners

Känner du igen den här mannen? Han är romantisk med kort brunt hår 171-180 cm lång. Om han har en tatuering så är den placerad på ett väl valt och inte alltför framträdande ställe. Han gillar att vara uppe länge och kolla film, helst drama. Han har även en universitetsutbilning i bakfickan, har eget företag med trygg och stadig inkomst.

Denna man gillar att resa och tycker det är härligt att ha vännerna över på middag. Om du tycker att han låter som rena drömmen så delar du den uppfattningen med det stora flertalet av svenska kvinnor som är medlemmar på dejtingsajten Match.com.

De har nämligen gjort en underökning bland tiotusentals av sina medlemmar för att se vad för slags män och kvinnor vi helst föredrar. Och ovan beskrivna man är den som kvinnorna helst vill se som partner.

Långt mörkt hår är viktigt tycker männen.
Långt mörkt hår är viktigt tycker männen.

När männen får önska vill de gärna ha en kvinna med långt mörkbrunt hår och vackra ögon. Hon ska vara 181-180 cm lång. Sedan går det isär med männens och kvinnornas val. För om kvinnorna föredrar att mannen ska gilla att vara uppe sent, så tycker männen i sin tur om morgonpigga kvinnor. Tjejerna tycker att killarna ska gilla drama när det kommer till film, medan männen själva tycker att en kvinna som föredrar komedier är toppen.

Kvinnan vill att mannen ska tycka om att äta hemma och mannen gillar kvinnor som hellre vill äta ute på restaurang. Han gillar inte navelpiercings, men hon får gärna ha hål i öronen. Och precis som kvinnorna så föredrar männen när kvinnans tatuering är dold.

Både män och kvinnor vill ha en partner som tränar mycket.
Både män och kvinnor vill ha en partner som tränar mycket.

Det skiljer sig alltså en del åt i vad vi ser hos en drömpartner, men en sak som båda könen gillar är en tränad partner. Helst ska hen träna 3-4 gånger i veckan. Att välja bort alkohol är även det en trend som ökar hos vad vi vill ha hos en potentiell partner om man får önska fritt.

Louise Flinck
Publicerad: 7 oktober 2015

Undvik hårsynderna

Se över dina hårvanor