Sommarsnygga ben

improveme.se

Många av oss skulle gärna vilja slippa undan all den tid vi lägger på att få ett par snygga sommarben. Kanske har du synliga blodkärl eller ådernät som du gärna skulle vilja få bort. Eller det där eviga rakandet som aldrig håller så länge som man skulle önska. Nedan får du läsa om vilka behandlingar som finns för att känna att du gärna visar dina ben i sommar.

Vad är ådernät/ytliga kärl?
Ådernät är spindelliknande utvidgade blodkärl i hudens yttersta lager. Det är vanligt på benen, men kan också förekomma i ansiktet. De synliga ådernäten på benen kan variera i färg mellan rödaktigt och blårött. Den behandling som vi använder mest för ytliga ådernät är injektioner med ett ämne som kallas aethoxysklerol. Detta gör att kärlen bleknar och försvinner.

Hur går en behandling till?
Den vanligaste behandlingen av ytliga ådernät består av injektioner med ett läkemedel med lokalbedövande effekt. Aethoxysklerol. Det får ådernäten att blekna och successivt försvinna. Det är en skonsam behandling som görs med mikroteknik det vill säga med hjälp av en mycket tunn fin nål. För att uppnå ett önskat resultat kan man behöva göra flera behandlingar.

Hårborttagning på benen med laser
För att slippa det återkommande håret på benen kan man göra en laserbehandling som gör att du slipper allt vad rakning och vaxning heter. Antalet behandlingar som behövs varierar beroende på vad du har för hår och hudtyp, vitt, grått och rött hår går ej att behandla. Vanligtvis behövs fyra till tio behandlingar för att nå ett fullgott resultat. Det allra bästa resultatet uppnås om huden är blek och hårstråna är grova och mörka. Man bör därför undvika solning och brun utan sol-produkter inför behandlingen och även efter utförd behandling.

På Akademikliniken
används en laser vid hårborttagning, GentleLASE är en av de mest beprövade och effektivaste hårlasrarna på markanden. GentleLASE sänder en laserstråle genom huden som passerar ned till hårroten. Laserenergin omvandlas till värme som förstör hårsäcken utan att skada omkringliggande vävnad. Huden skyddas av en kylspray som ökar komforten. GentleLASE effektivare metod än det IPL-system som ofta används på marknaden. Den är dessutom mycket snabb, vilket gör att stora partier på kroppen kan behandlas på bara några minuter.

Fastän det nu
är april och sommaren närmar sig, så hinner du förbereda dina ben!

Läs mer om kärlborttagning och hårborttagning på ak.se.

Bildspel: Sommarsnygga ben

Bildspel: Sommarsnygga ben

[email protected]

2012-04-19 10:34:00

Publicerad: 19 april 2012

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge