Inget mer nagelbitande

improveme.se

Biter du ofta på naglarna? Många gör det utan att tänka på det. Med våra tips får du tillbaka dina vackra fingertoppar.

Vi har många gånger hört att rökning är en dålig vana. Men hur ofta berättar någon att bita på naglarna inte är bra? Detta är självklart inte alls lika farligt som cigaretter men vanan är minst lika dålig.

Ett problem med nagelbitning är att det ses som ofräscht och ohygieniskt. Trasiga, bitna naglar är inte attraktivt, lika så med själva nagelbitandet. Men det är inte bara en utseendefråga -förutom fula händer uppstår som sagt lättare infektioner och skador. I princip allt du rör överförs till munnen när du börjar bita.
Så om du tycker dina naglar förtjänar att lämnas ifred, ta då hjälp av tipsen nedan för att få stopp på bitandet.

Skaffa vackra naglar
Visualisera dig själv med vackra naglar, alternativt gör en manikyr som fräschar upp dem. På så sätt vill du inte slösa bort det du betalade för behandlingen.

Pensla på
Måla naglarna i en start färg så kan du se om du har misskött dig. Vi biter ju trots allt oftast när vi inte tänker på det.

Bli avskräckt
Det finns även produkter du kan ta till för att göra naglarna bokstavligt talat motbjudande. I och med att nagelbitande oftast sker omedvetet kan det vara bra med ett alarm i form av en äcklig smak som ett tecken på att du ska sluta.

Klipp bort bitandet
Men om du inte vill pensla på något över huvud taget finns det klassiska verktyget -saxen. Om du klipper ner naglarna finns det inget att bita på och till slut känner du inte heller ett begär för att gnaga på dem.

Gör något annat
När du är självmedveten om vad du gör, försök rikta bitvanan mot någonting annat. För vissa innebär detta att vara upptagen med händerna så de inte har möjlighet att bita på naglarna, för andra att klämma på en stressboll eller helt enkelt bara stoppa händerna i fickorna.

Ät
Mat med mycket kalcium och magnesium läker trasiga
naglar snabbare och påskyndar tillväxten. Så nästa gång du lagar mat –
släng ner lite ingefära innan servering.

Bildspel: Inget mer nagelbitande

Bildspel: Inget mer nagelbitande

[email protected]

2012-01-24 16:32:00

Publicerad: 24 januari 2012

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge