Torka håret på rätt sätt

improveme.se

Så blåser du håret efter tvätten, utan att skada de sköra stråna.

När håret är vått efter duschen är det som allra skörast. Därför är det extra viktigt att vara varsam med nytvättade hårstrån.

Gnugga aldrig ditt våta hår med handduken, då detta sliter mycket på stråna. Krama istället ur överflödigt vatten med händerna och tryck sedan försiktigt handduken mot håret för att suga upp fukten.

När håret är
handdukstorrt kan du antingen låta det lufttorka eller föna det torrt -båda metoderna har fördelar och nackdelar.

Att lufttorka håret är naturligtvis mest skonsamt, eftersom den varma luften från hårtorken kan slita på håret och göra det torrt. Lufttorkningen kan dock göra att håret känns platt och har du långt och tjockt hår kan det ta ganska långt tid innan det blir helt torrt. Att låta håret torka av sig självt kräver också att du är nöjd med hårets naturliga fall.

Har du självlockigt hår och vill att det ska vara rakt, eller rakt hår som du hellre vill ge lite form, är du mer eller mindre tvungen att använda värme för att styla det. Väljer du att föna håret, så applicera gärna lite värmeskydd i stråna innan du använder hårtorken.

Försök att inte
hålla hårtorken alltför nära huvudet och tänk på att låta varmluften blåsa i hårets riktning, för att stråna ska sluta sig. Blåser du nedifrån och upp är det lätt att stråna öppnas och ser frissiga ut.

Bildspel: Torka håret på rätt sätt

Bildspel: Torka håret på rätt sätt

malin.lundblad@improveme.se

2012-04-23 10:22:00

Publicerad: 23 april 2012

Fint hår för billig peng

Spara stålar med enkla knep