Vårfräsch utan smink

improveme.se

En dag på stranden ska vara avslappnande och härlig. Ingen vill behöva hålla koll på hur makeupen sitter eller sminka sig i solskenet. En enkel och lätt makeup är något som hör sommaren till. Här ger vi dig tipsen för hur du blir sommarfräsch.

Under sommaren vill vi alla känna oss fräscha och pigga, men makeupen är svår att hålla snygg under sommarens varma dagar. Genom en kosmetisk tatuering kan man på ett enkelt sätt få det att kännas precis så bra som makeupen bör. Något som vi också alltid vill uppnå är ett vitt leende och där kan en tandblekning hjälpa till. En sådan kan göras både hemma och i stolen hos tandläkaren.

Vad är en permanent makeup?

Med en permanent makeup eller en så kallad kosmetisk tatuering kan du förbättra eller förstärka ögonbryn, eyeliners och läpplinjer. Det kan också vara ett bra alternativ för de som är allergiska eller känsliga för kosmetika. Att göra en kosmetisk tatuering börjar också bli vanligare bland män, framförallt för att fylla i ögonbryn och läppar.
Behandlingen erbjuds bland annat på Akademikliniken, där ett besök börjar med en konsultation hos klinikens kosmetiska tatuerare. Under konsultationen diskuteras vilken behandling som passar dig bäst och vad det är för resultat som du vill uppnå.

Hur går en behandling till?

Kosmetisk tatuering är en relativt ny specialitet som har sitt ursprung i traditionell tatueringskonst. En snabb utveckling inom området har lett till att det idag finns förfinade verktyg, där man kan reglera djupet och intensiteten med millimeterprecision med hjälp av en mycket tunn och steril nål. Till skillnad från permanenta tatueringar så försvinner dessa medicinska tatueringar nästan helt efter 3 till 5år.

Ett vitt leende till sommaren
Tandblekningar är något som har ökat markant den senaste tiden då de flesta önskar sig ett vitt leende. Långt ifrån alla har naturligt vita tänder, för vissa minskar tändernas vithet med åren, andra har mindre vita tänder naturligt och ibland kan tänderna ha påverkats av kost och medicinering.
Hos Akademikliniken så utförs tandblekning på två olika sätt: blekning som görs hemma med skenor eller blekning i tandläkarstolen med BrilliantSmile-metoden.

Hemma med skenor
Efter ett besök hos tandläkaren får du med dig plastskenor och blekmedel hem. Blekmedlet appliceras i skenorna, för att få en full effekt bör skenorna sitta i minst fyra timmar. Man kan ha på skenorna under natten för att på så sätt maximalt utnyttja blekmedlet. Efter cirka två till sex veckor kan man se slutresultatet, då har tandfärgen stabiliserats. Det är svårt att förutsäga en exakt behandlingstid eftersom slutresultatet beror på individuella variationer.

I stolen hos tandläkaren
BrilliantSmile är en säker, snabb och kostnadseffektiv metod som kan bleka tänderna i genomsnitt sju nyanser ljusare. Tänderna behandlas hos tandläkaren vid ett tillfälle, under tre stycken 20-minutersperioder. Först putsas tänderna och därefter appliceras en gel med väteperoxid på tänderna som aktiveras med plasmaljus. Gelen byts sedan ut tre gånger under behandlingstiden som sammanlagt tar ungefär en timme. Resultatet är vitare tänder i flera år.

Läs mer
om kosmetisk tatuering och tandblekning på ak.se.

Med hjälp av kosmetisk tatuering kan man bland annat förstärka läpparnas konturer.

Med hjälp av kosmetisk tatuering kan man bland annat förstärka läpparnas konturer.

Man kan även fylla i ögonbryn och lägga en eyeliner.

Man kan även fylla i ögonbryn och lägga en eyeliner.

Till skillnad från permanenta tatueringar försvinner dessa nästan helt efter 3-5 år.

Till skillnad från permanenta tatueringar försvinner dessa nästan helt efter 3-5 år.

Vitare tänder kan du få både genom hemmablekning och frisörbesök.

Vitare tänder kan du få både genom hemmablekning och frisörbesök.

BrilliantSmile är en säker, snabb och kostnadseffektiv metod som gör tänderna i genomsnitt sju nyanser ljusare.

BrilliantSmile är en säker, snabb och kostnadseffektiv metod som gör tänderna i genomsnitt sju nyanser ljusare.

[email protected]

2012-05-16 08:55:00

Publicerad: 16 maj 2012

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge