Höstens hetaste hår är lila och kopparfärgade

Tekniken att skulptera om ansiktets form med hjälp av smink är populärare än någonsin och nu har även frisörerna tagit till sig detta. Tekniken som kallas hair conturing är dock inget man gör själv hemma utan det krävs ordentlig expertis för att lyckas få till önskad effekt. Med rätt färgteknik och frisyr kan ett fyrkantigt ansikte bli mer avrundat, ett runt att bli smalare och ett avlångt smalt ansikte kan verka snäppet bredare.

lorealmodellerna

L’Oréal Professionnel har tagit fasta på tekniken med hair conturing och skapat sex nya looker för säsongen. Två av dem kallas Wild Copper Contouring och Violet Wavy Bob.

modellerna

Just dessa looker representeras av Joséphine de la Baume som är skådespelerska, sångerska och modell och Nicole Warne som är en mode- och skönhetsbloggare med mer än 1,3 miljoner följare i sociala medier.

copperfix lilafix

Josephine har fått kopparlooken med vilt stort hår som synts under många visningar under modeveckorna världen över. Nicole har som namnet på looken Violet Wavy Bob avslöjar, fått en lila vågig bob, eller page som vi säger på svenska. Just pagen har vi sett mycket av under 2015 och trenden ser ut att fortsätta. Nu gärna i en vågig variant a la Marilyn Monroe.

Louise Flinck
Publicerad: 30 september 2015

Vivianne & Tilde tar pulsen på dejtandet

Tjejerna startar ny podcast