Så får du ditt löshår att hålla sig snyggt

Många kvinnor drömmer om ett långt och svallande hår a la Hollywood. Men det är inte alla som har turen att på egen hand kunna få så där långt hår. Detta beror på hur gammalt ditt hår kan bli. Ett hårstrås livslängd ligger mellan 2 och 8 år. Har man ett hår där stråna faller av efter två år kan man tyvärr aldrig få till det där långa håret. Då får man istället ta till knepet med löshår.

Det finns en hel uppsjö av olika sätt att förlänga sitt hår på och det bästa är att konsultera frisören om vad som passar just dig och din livsstil. När håret sedan är på plats kommer det viktigaste – nämligen skötseln. Att sköta om ett löshår kräver både tid och omsorg för att det ska hålla sig fint och inte bli en stor trasslig härva längs med ryggen. Här kommer fem goda råd för att behålla löshårets kondition. Tipsen funkar givetvis också för ditt eget hår.

Borsta håret noga men försiktigt.

Det är viktigt att du reder ut trassel så det inte snurrar sig runt ditt eget hår och så småningom blir omöjligt att trassla ut. Det finns speciella borstar för löshår och om du har investerat i själva håret kan det vara en god idé att ha en riktigt bra borste också. Kom ihåg att börja nerifrån och arbeta dig upp mot fästena. Ryck och slit aldrig!

Undvik kemiska hemma-behandlingar.

Att färga löshår hemma blir sällan bra. Se istället till att färga ditt egna hår i den färg du vill ha innan det är dags för extensions.

Tvätta inte för ofta

Löshår, precis som ditt eget hår slits lättare om du tvättar det ofta. Använd gärna balsamspray istället för vanlig conditioner. Med spray kan du enklare kontrollera att det inte hamnar på fästena, plus att håret mår bra av ett spraybalsam som inte sköljs ur. Då får du vård under hela dagen istället för enbart i duschen.

Undvik tovor

Förutom rådet att borsta håret ofta så det inte trasslar till sig är det en god idé att sätta upp det i en stram hästsvans eller fläta när du tränar. Samma sak när du ska sova, en låg och lös svans eller fläta gör att håret håller sig på plats under natten.

Använd värmeskydd vid styling

Ett löshår blir som snyggast när det är stylat för då smälter det bättre ihop med ditt egna hår. Men värme sliter så kom ihåg att ha i ett värmeskydd innan du fönar (använd låg värme och håll på längre för att inte skada fästena) eller använder andra varma stylingverktyg.

Louise Flinck
Publicerad: 20 augusti 2015
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp