5 budord för fin vårhy

Efter en lång, kall vinter har huden tagit stryk. Så hur får du den fräsch igen inför sommaren? Hudterapeuten Annica Wallin, platschef på Akademikliniken, delar med sig av sina budord.

1. Ge huden maximalt med fukt
Kylan torkar ut huden, så efter vintern behöver ditt ansikte en rejäl fuktboost. Använd en ansiktskräm med mycket fukt och komplettera gärna med ett serum. Riktigt torr hy behöver också lite extra fett.
– Leta efter produkter som innehåller mycket hyaluronsyra.
Det är kroppens egna fuktmaterial, så det är någonting som huden lätt
tar till sig, säger Annica Wallin.

2. Akta dig för kylan
Huden mår inte bra av att vistas i extrem kyla, så försök att hålla dig inne när det är som kallast och klä på dig ordentligt när du måste gå ut. Använd en värmande mössa och dra gärna upp halsduken så att den täcker kinder och haka.
– Försök också att inte tvätta dig precis innan du går ut, när det är kallt ute. Gör hellre grovrengöringen på kvällen, säger hon.

3. Använd rätt produkter
Vänd dig till en hudterapeut som kan göra en hudanalys och rekommendera produkter som passar just din huds behov. Då får du hudvård som är anpassad för dig, i stället för att bara välja produkter på måfå. 

4. Unna dig behandlingar
Behöver din hud en extra boost, så boka in tid för en ansiktsbehandling. 
– Det är superbra när huden är fuktfattig och trött och allmänt illa åtgången efter en lång vinter, säger Annica.

5. Peela försiktigt
Har huden blivit fnasig och glåmig efter vintern kan en mild peeling exfoliera bort döda hudceller och ta fram lystern igen. Men måttlighet är bäst när det gäller att skrubba hyn.
– Det räcker att peela någon gång i månaden eller var tredje vecka.

Redaktionen
Publicerad: 11 maj 2016
Foto: Alamy

Vivianne & Tilde tar pulsen på dejtandet

Tjejerna startar ny podcast