Intervju Andreas Öhrn Gravitonas

improveme.se

Musikvideon till låten "The Pain We Love To Hide" är vacker och dramatisk. Det tycker gruppens sångare Andreas Öhrn. Tillsammans med bland andra Alexander Bard bildar de electro/rock-gruppen "Gravitonas", och Andreas berättar exklusivt för improveme.se om tankarna bakom musikvideon.

Berätta lite om gruppen Gravitonas.
-Gravitonas är en electro/rock-grupp som frontas av mig och min kumpan Alexander Bard. Vi jobbar tätt ihop med vår gitarrist Ben Smith och producenten Henrik Wikström.

Varför just namnet ”Gravitonas”?
-Gravitonas är det lettiska ordet för universums minsta partikel. Ett tungt och melodiskt namn som, innan vi tog det, endast hade två träffar på Google.

Vad handlar låten ”The Pain We Love To Hide” om?
-Titeln säger en hel del om handlingen som borde beröra alla. Det blir en betydligt starkare upplevelse om man får tolka budskapet själv när man lyssnar på låten och kollar på videon än om jag avslöjar hela storyn här. “The Pain We Love To Hide“ är en av sex låtar på Gravtionas senaste EP, “The Black Ceremony EP“.

Musikvideon verkar väldigt dramatisk. Vad var tanken bakom den?

-Förutom dramatisk tycker jag att den är väldigt vacker. “The Pain We Love To Hide“ är en systervideo till vår senaste singel “Call Your Name“ (som du kan se i slutet av artikeln). Ett experiment där vi spelade in samma video till två helt olika låtar som vi släppte samtidigt.

Hur tänkte ni kring stylingen?
-Jag skulle ge mycket för att få låna vår fantastiska stylist Allen Grubesics hjärna för en dag. Då skulle jag också kunna ge ett snyggt, rättvist och
classy svar på den här frågan.

Vad var syftet med gasmaskerna och skyddsglasögonen?
-Vi älskar gasmasker och glasögon. Vår gitarrist, Ben Smith, går alltid runt i gasmask. Han blir sur och inåtvänd när måste ta av sig den.

Hur fåfäng är du privat?
-Jag har lyxen att ha folk som är fåfänga åt mig.

Gick du på någon speciellt diet innan inspelningen av videon?
-Nej, bara min vanliga diet. Inget kött, inget socker. Endast vegetarisk kost utan tunga kolhydrater samt ren vodka och ohomogeniserad mjölk.

Hur ser dina träningsvanor ut i vanliga fall?
-Jag försöker träna så naturligt som möjligt och eftersom jag inte tål traditionella gym så går jag nog ungefär fyra mil i veckan, joggar tre mil i veckan, springer i skidbackar och lyfter stockar, stenar och annat som är tungt och jobbigt. Fast det där är ju mest för att kompensera för allt annat dåligt jag utsätter mig för.

Du har också skrivit filmmusik. Hur skiljer sig det från att komponera musik till Gravitonas?

-Den största utmaningen med att skriva musik till film eller till någon annan artist är att få till samma själ och gnista i låten som om du skrev den till dig själv. I det senaste filmprojektet, “Jag Saknar Dig“ av Anders Grönros, hade vi turen att jobba väldigt nära både regissören och bandet i filmen och det underlättar ju alltid. Annars är nog knepet att man alltid måste bli berörd på något sätt. Blir man inte berörd har man inte gjort en bra låt.

Hur ser framtiden ut för Gravitonas?
-Just nu är vi i Tyskland och promotar vår ny singel “Call You Name“. Nästa stopp blir Frankrike och sen USA. Däremellan ska vi också försöka hinna spela in en ny video. Väl hemma i Stockholm igen låser vi in oss o studion för att göra klart nästa EP eller kanske ett album.

Läs mer om Gravitonas på deras hemsida www.gravitonas.net.

kevin.krooks@improveme.se

2012-05-09 11:49:00

Publicerad: 9 maj 2012

Fint hår för billig peng

Spara stålar med enkla knep