Katrin om snusandet

improveme.se

2012 är bokens år för Katrin Zytomierska, som är aktuell dels med dietboken "Dags att bli smal – LCHF på mitt sätt" och dels med "Snusboken", som hon skrivit och sambon Bingo Rimér har fotat. Vi träffade pr-kvinnan, bloggaren och författaren på releasefesten för den senare boken och pratade pastaförbud, långa frisörbesök och varför hon aldrig pruttar.

Varför har du skrivit en bok om snus?
-Jag har rökt sedan jag var typ 12. På senare år har jag försökt sluta med plåster, tuggummin, fejkcigaretter och allt möjligt. Det har varit så jäkla svårt, så jag har aldrig lyckats. Sen en dag sa en killkompis till mig att testa att sluta röka med hjälp av snus. Först sa jag bara: “Är du störd? Tror du att jag kommer snusa? Jag är tjej.“ Men till slut testade jag det. Varje gång jag blev röksugen när jag satt på kontoret tog jag en prilla och märkte att, “wow, jag behöver verkligen inte gå ut och röka nu“. Och så slapp jag panikångestattackerna och kliandet som jag haft förut när jag försökt sluta.

Hur uppkom idén till boken?
-Jag är ihop med Bingo Rimér, som är en evig idéspruta och entreprenör som älskar att hitta på nya projekt. En dag sa han: “Det finns ingen snusbok, ska vi inte göra en snygg coffeetable-bok om snus tillsammans?“ Det var så det började. Sen gjorde vi en affärsplan och budget och så gjorde vi boken. Det har varit ett sidoprojekt i över ett år.

Trots att du snusar har du väldigt vita tänder. Vad har du för knep?

-Men får man verkligen bruna tänder av att snusa? Möjligen av lössnus, men jag tycker att det är ytterst sällan jag träffar människor med bruna tänder. Däremot är det många som slutar att få hål i tänderna när de börjar snusa.

Du är också en stor förespråkare för LCHF. Vad finns det för fördelar med den kosten?
-Att man blir smal. Och man mår bra. Man har aldrig uppsvälld mage, man pruttar inte, man får jättefin hy och man blir pigg.

Finns det några nackdelar?

-Om man är en människa som älskar mackor och spagetti carbonara så kan det vara ett problem, för man får inte äta varken bröd eller pasta. Så det beror på hur man är lagd, är man en galen kolhydratmänniska så blir det ju jobbigt.

Blir det krångligt när du går på restaurang?
-Nej, jag beställer en vanlig rätt och så säger jag bara att jag vill byta ut kolhydraterna mot grönsaker eller sallad. Oftast är det absolut inga problem.

Brukar du blir proffssminkad inför sådana här events?
-Nej, nej, jag har sminkat mig själv. Däremot har jag suttit hos frisören i tre timmar.

Bästa skönhetstipset inför sommaren?
-Jag skulle säga att använda så lite produkter som möjligt, inte sminka sig så mycket. Jag sminkar mig nästan aldrig på vardagar, det är bra att låta huden andas. Sen måste man smörja in sig konstant med fukt, inga konstiga överparfymerade Lancome-grejer. Aldrig rucka på sömnen, alltid sova minst 8 timmar. Är det sol ute ska man så klart smörja sig hela tiden med solskydd.

Hur gör man för att vara glammig som småbarnsmamma?
-Om jag vet att jag ska på en stor fest bokar jag in mig hos frisören flera veckor innan. Jag skriver in det i kalendern och ser det som ett möte. Det gäller att prioritera det.

Spana in improveme.se
:s exklusiva vimmelbilder från bokreleasefesten här!

FAKTA: Katrin Zytomierska

Ålder: 34 år
Bor: Östermalm
Gör: Driver pr-byrån Pure PR, bloggar och skriver böcker
Familj: Sambon Bingo Rimér, sonen Ringo och bonusdottern Nova
Aktuell: Med ”Snusboken”

Katrin Zytomierska tillsammans med Bingo Rimér på releasefesten av

Katrin Zytomierska tillsammans med Bingo Rimér på releasefesten av ”Snusboken”. Foto: Julia Dansarie

Katrin släppte sin första bok

Katrin släppte sin första bok ”Dags att bli smal – LCHF på mitt sätt” i början av året. Nu kommer ”Snusboken”.

Katrin med sällskap på ELLE-galan.

Katrin med sällskap på ELLE-galan.

Tillsammans med sambon Bingo Rimér och hans dotter Nova.

Tillsammans med sambon Bingo Rimér och hans dotter Nova.

Katrin på invigningen av bikramyogastudion Perfection.

Katrin på invigningen av bikramyogastudion Perfection.

[email protected]

2012-05-28 12:26:00

Publicerad: 28 maj 2012

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge