Så löser du skönhetskatastroferna

Flagande nagellack, flammig brun utan sol och kladdig make-up. Alla upplever vi titt som tätt mindre skönhetskatastrofer. Improveme.se lär dig de bästa lösningarna på de vanligaste problemen.

Finne på oväntat besök
Tänk dig att du sitter i taxin på väg att möta upp kvällens date. Du tittar dig i fickspegeln och upptäcker till din förskräckelse en finne mitt på kinden.

Lösning:
Den lättaste och bästa lösningen är såklart att sminka över blemman, men eftersom du redan är på väg har du sannolikt inte med dig mer smink. Försök istället att använda dig av sminket du redan har i ansiktet. Använder du exempelvis concealer under ögonen kan du försiktigt gnugga bort lite med ett finger och applicera det över finnen.

Flammig brun utan sol
Du ska på en mysig sommarfest och vill se fräsch och brun ut. Du smörjer in dig med en brun utan sol, men inser innan festen att du mest ser kladdig ut.

Lösning:
Ta ett varmt bad och vänta en lite stund innan du försiktigt skrubbar huden med en handske. Vill du endast få bort färgen på ett ställe kan du bleka området med hjälp av att gnugga en citron. Är du fläckig i ansiktet bör du först peela försiktigt innan du jämnar ut hudfärgen med en gultonad foundation för att balansera färgerna.

Kort och ojämn lugg
Luggen har blivit för lång och du tycker det känns onödigt dyrt att gå till frisören bara för att klippa ner den. Du bestämmer dig för att trimma den själv vilket slutar med att den blir kort och ojämn.

Lösning:
Om luggen är tillräckligt lång är det snyggt att fläta in den i resten av håret. Hårband och andra accessoarer drar också fokus från luggen. Värt att tänka på är att luggen uppmärksammas mindre om du låter bli att fixa och styla den.

Fel vid hårfärgning
Du är uttråkad och bestämmer dig för att prova på att färga håret hemma. Det visar sig vara ett misstag och färgen blir katastrofal.

Lösning:
Om färgen visar sig vara helt fel bör du tvätta ur så mycket du kan så fort du kan med ett schampo eller vanligt diskmedel. Det är viktigt att du gör det snabbt så att färgen inte hinner få fäste ordentligt. Om det ändå inte fungerar är frisören din enda räddning. Försöker du rädda färgen ännu mer kommer det troligtvis bara bli värre.

”Blödande” läppstift
Du möter upp ett sällskap för middag på restaurang. Kvällen till ära har du satsat på ett snyggt rött läppstift. När du sedan besöker damtoaletten ser du i spegeln att läppstiftet har flutit ut i de fina linjerna kring munnen. Inte snyggt.

Lösning:
Här gäller förarbete. När du målar läpparna bör du alltid se till att börja med att fylla i hela läpparna med en läppenna i samma färg innan du applicerar läppstiftet. Det kommer få färgen att sitta bättre och förhindrar att det ”blöder ut” kring munnen. Om skadan redan är skedd är den bästa lösningen att torka bort all färg och måla på ny.

Redaktionen
Publicerad: 8 oktober 2016
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp