Så sköter du skägget på rätt sätt

Strunta i vad trendexperterna säger – – skägget kommer alltid vara den hetaste accessoaren för män. Men oavsett om du har stubb eller helskägg är det viktigt att du vårdar det på rätt sätt. Improveme.se har tipsen som hjälper dig på vägen.

För att få till ett bra skägg gäller det att ha koll på sin ansiktsform. Har du ett avlångt eller ovalt ansikte bör du trimma håret närmare på undersidan av hakan. Lämna gärna en bit längd på kinderna för att få en bra balans. Till en rundare ansiktsform kan du skapa längd genom att lämna mer hår på hakan och trimma ned kinderna mer.

Ett bra skägg går inte för högt upp på kinderna och slutar gärna vid toppen av adamsäpplet. När du har en skaplig form trimmar du ned konturerna på halsen, nacken och kinderna. Kamma ned din mustasch och klipp bort alla hårstrån som går ned över läpplinjen.

Schamponera ditt skägg varannan dag och kolla efter udda hårstrån varje vecka. Om du behöver kan du använda en rakhyvel för att ta bort hår från nyckelbenen upp mot adamsäpplet. Raka alltid medhårs. Vill du mjuka upp skägget kan du använda skäggolja några dagar i veckan.

textbild-1-skagg

Känner du dig mer bekväm med skäggstubb finns det även här saker att tänka på. Här spelar redskapen stor roll. Vi rekommenderar att du använder dig av en justerbar trimmer som inte lämnar mer än 3 millimeter. När du trimmar bör du göra det medhårs. Pausa gärna då och då för att kolla hur looken ser ut.

När du är färdigtrimmad kollar du mustaschen och tar bort alla ensamma hårstrån. Raka bort allt hår som växer under toppen av struphuvudet. Växer håret högt upp på kinderna kan du fina till konturen parallellt med käklinjen.

Kolla skäggstubbet varannan till var fjärde dag, beroende på hur snabbt ditt hår växer. Håll det jämnt och ofläckigt.

Tvätta alltid skägg och ansikte dagligen. Var inte rädd för att pröva dig fram. Skägget kan bli din bästa vän -bara du sköter det korrekt.

 

Se bildspelet ovan för att få inspiration av kända, vältrimmade män.

Redaktionen
Publicerad: 2 juli 2015
Foto: Alamy, All Over Press

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp