Slipp torr hy i vinter

Har du precis som många andra problem med torr hy på vintern?
Här följer några enkla råd för att få en silkeslen kropp.

Ansikte
Undvik att tvätta ansiktet på morgonen då det lätt torkar ut din hy. Använd istället ett ansiktsvatten och svep det över ansiktet med hjälp av en bomullsrondell. Det är dock bra om du gör en djuprengöring på kvällen.

Ett annat tips är att satsa på en bra rengöringsolja. Den tvättar effektivt bort både smink och smuts, men är också skonsam mot huden.

Gör en peeling då och då. En bra peelingkur tar bort döda hudceller. Enzympeeling kan också hjälpa till med att få en vacker hy, och den bör göras cirka två gånger i veckan. Enzympeelingen fungerar kemiskt, och innehåller enzymer som ”äter upp” dina gamla hudceller.

Att använda en nattkräm gör din hy extra mjuk och len. Vid behov kan du även lägga en fuktgivande ansiktsmask under natten.

Kost och motion är också viktigt för huden. Antioxidanter, som bland annat finns i bär, hjälper dig att bibehålla en fräsch hud. Omega tre, sex, sju och nio är också bra ämnen, som finns i bland annat avokado och nötter.
 hy_article
Händer
Istället för att tvätta händerna med vatten hela tiden, som torkar ut huden, kan du använda våtservetter och en bra gel som återfuktar.

Du kan smörja in dina händer med en fet handkräm och sedan ta på dig ett par bomullshandskar. Detta för att krämen verkligen ska sjunka in i huden och få chansen att mjukgöra på djupet.

Armbågar och knän
Armbågarna och knäna är de ställena på kroppen som ofta är de torraste partierna. Här rekommenderas att du använder dig av en bra skrubb. En bra kur som du enkelt kan slänga ihop hemma är att blanda honung med socker. Enligt vissa studier ska honung vara bra för att reducera inflammationer i huden och sockret hjälper till att förbättra cirkulationen i huden. Denna kur är extra bra då blodcirkulationen kanske inte är lika bra som på de lite varmare tiderna på året.

Redaktionen
Publicerad: 9 november 2022
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp