Checka in på ett av Stockholms snyggaste hotell

Om man söker ett litet, intimt hotell i Stockholm som känns lyxigt men ändå mer som ”hemma” så har vi ett förslag – nämligen Lydmar Hotel. Med sina 56 rum och personligt inredda våningar vill vi tillbringa en romantisk helg här precis när som helst.

lydmar3

Varje våning har sitt eget vardagsrum med soffruppor, fåtöljer och till och med en flygel för den spelsugne. Här kan man chilla om man inte bara vill sitta på sitt rum. I korridorerna hänger det radvis av fotografier. Dessa kommer från olika utställningar man har på hotellet. Det är många porträtt på svenska kändisar som Izabella Scorupco, Johannes Brost, Michael Nyqvist, Mando Diao, Jan Malmsjö, Rickard Wolff, Tomas Ledin med flera.

lydmar-van-3
lydmar-vaning-2
lydmar-vaning

Om man nu inte vill sitta på sitt eget våningsplan utan träffa mer människor, eller om man inte bor på hotellet men vill hänga i en skön miljö för en drink så har Lydmar Hotel nu renoverat sin lobby. Det är inredningsarkiteketen Angeliqa J Hejdenberg från Interior Nation som designat den nya inredningen.

Maria Maruska och Angeliqa J Hejdenberg.
Maria Maruska och Angeliqa J Hejdenberg.

Hon har inspirerats av ord som chunky, färgglatt, lekfullt, rockigt, etno, sammet och vintage. Detta har lett till en mysig lounge där färgerna ljusgrönt, orange och brunt som dominerar.

lydmar5
lydmar2

En som självklart också varit delaktig i lobbyn renovering är Lydmars vd Maria Maruska.

– Min vision om att Lydmar Hotel ska förmedla en känsla av sober, lyxig och avslappnad hemmakänslaHar blivit hotellets signum, säger Maria Maruska.

lydmar1
lydmar6

Vill man äta i en riktigt mysig matsal som är ombonad och vacker och som liksom sträcker ut sig mot lobbyn, går det självfallet också bra.

– Vi låter även matsalen sträcka ut sig i lobbyn där ytorna främjar både att äta en bit mat, ta en ckocktail och flera olika typer av informella möten, säger Angeliqa J Hejdenberg.

lydmar-matsal-2
lydmar-matsal

Så om du är ute efter ett ställe som ligger vackert vid vattnet (det kanske man njuter mer av på sommaren då den välbesöka terassen är öppen) och där man kan ha en romantisk dejt så är Lydmar Hotel ett passande val tycker vi på Improveme.se.

Det är små detaljer överallt som bidrar till en otroligt mysig stämning.
Det är små detaljer överallt som bidrar till en otroligt mysig stämning.

Text: Louise Flinck
Publicerad: 26 november, 2015