En bit av himlen på Conrad Rangali Island

Magin på Maldiverna börjar redan vid ankomst på flygplatsen. Av ögruppens alla lyxhotell har vi hittat en favorit som är som skapad för smekmånaden.

Låt oss gå rakt på sak, Conrad Maldives Rangali Island är ett mästerverk i kategorin skräddarsydd barfotalyx. Allt fler svenskar lägger krut på sina smekmånader med romantiska äventyr, och Maldiverna fortsätter att utveckla sin portfolio.

Tack vare bra flyganslutningar via Dubai och Doha är nu denna legendariska, och faktiskt sjunkande, ögrupp mer tillgänglig än någonsin tidigare.

textbild-2-conrad

Eftersom Maldivernas alla hotell huserar på en egen ö är det upp till varje hotell att se till att transportera sina gäster från flygplatsen till sanddynerna. Detta sker inte med taxi utan med privata motorbotar och propellerplan.

Numera slutar det inte med en privat strand på 5-stjärniga resorts i den här klassen. Champagne vid ankomst och utomhusmassage har numera blivit standardiserat på en mängd andra destinationer som Thailand, Västindien och Seychellerna. Här på Maldiverna har man förpackat lyxen med ytterligare finess, där endast fantasin verkar sätta gränser.

textbild-3-conrad

Åk hit med inställningen att du ska prova en vattenvilla, hotellrummet som vilar på pålar direkt i vattnet. Conrads vattenvillor ligger vackert utspridda utanför öns kritvita sandstränder.

Här kan du sedan kliva direkt ner i havet för att utforska husrevet, simma med akvariefärgade fiskar eller titta på koraller. Har du däremot svårt att förlika dig med rockor och hajar som simmar någon meter under kudden, kan en Beach Villa vara att föredra. Dessa kommer utrustade med både jacuzzi och utomhusduschar.

Conrads lista går att göra lång, men missa för all del inte undervattensresturangen Ithaa, vinkällaren eller hotellets SPA. Sannolikheten att du någonsin vill bege dig härifrån igen är minst sagt liten. Trevlig smekmånad och lova att njuta av paradiset till fullo!

textbild-4-conrad

Läs mer på hotellets hemsida här.

Så flyger du till Maldiverna med Emirates:
  • Prisexempel: 6613 kr (9 sep ut, 16 sep hem)
  • Flygtid: ca 15 timmar
  • Mellanlandning: Dubai

textbild-1-conrad


Text: Ricki Petrini
Publicerad: 21 juli, 2015