Här är hela kollektionen från Balmain for H&M

Snart, snart är det dags. Den 5 november smäller det och dörrarna på utvalda H&M butiker öppnas för hugande modefans. Det är alltså premiär för det årliga designsamarbetet som H&M haft med kända designers sedan 2004, då det var Karl Lagerfeld som höll i taktpinnen . I år är det Balmain – det lyxiga franska modehuset, som står för hypen.

balmain1

Som vanligt har kollektionen varit hemlig, med undantag från en läcka som av misstag kom ut på Instagram. H&M fick dock nys om det och stängde snabbt ner kontot. Vi har också fått en sneakpeak av kollektionen från Billboardgalan där Jourdan Dunn och Kendall Jenner gick på röda mattan i Balmain + H&M. Men nu finns alltså bilderna tillgängliga i alla världens största modemagasin.

j-k-

Vi kan konstatera att årets samarbete är snyggt. Stilen är kvinnlig till max åt det damiga hållet. Väldigt lyxigt och exklusivt och även om man inte vill fläska på med pärlor, guld och glitter från topp till tå är det ursnyggt att matcha lyxiga plagg med jeans för en mindre damig stil.

balmain7
balmain26

På Instagram kan man läsa om hashtagen #balmainarmy, och det stämmer väl in på kollektionen. Speciellt den manliga linjen är väldigt militärinspirerad med epåletter, guldknappar och dubbelknäppningar. Även killarnas kläder andas lyx och flärd, men är snäppet rockigare än tjejernas med mycket läderbrallor och skinnjackor.

balmain11

Det är Olivier Rousteing som designat Balmainkollektionen och han sägs ha tagit Balmains DNA och slagit samman det med H&M i årets designsamarbete.

Kika i vårt bildspel för att se alla plagg ur kollektionen.

Här är tidigare års designsamarbeten

2014 Alexander Wang

2013 Isabel Marant

2012 Maison martin margiela, Anna Dello Russo, Marni

2011 Versace

2010 Lanvin

2009 Matthew Williamsin, Jimmy Choo, Sonia Rykiel

2008 Comme des Garcons

2007 Robert Cavalli

2006 Viktor & Rolf

2005 Stella McCartney

2004 Karl Lagerfeld

Louise Flinck
Publicerad: 16 oktober 2015
Foto: H&M

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp