Hipstern möter yuppien på Dublins mest rebelliska hotell

”Vi gör inte saker på ett konventionellt sätt”, lyder hotellets paroll. Lättare sagt än gjort för många hotell som inte heter The Dean. Men här menar man allvar.

Förutom att hålla sig till sitt motto att ”vägra vara normal” är det inte mycket annat som är allvar på det här 4-stjärniga boutiquehotellet. Rummen är lekfulla, fullmatade med roliga detaljer och har hög hipsterfaktor.

Vad sägs om egen vinylspelare som är kopplad till din egen Marshall-förstärkare? Förfesten på hotellrummet får ny innebörd när man här verkligen kan locka fram retro-DJn i oss alla.

textbild-1-the-dean

Den sedvanliga minibaren har på The Dean också fått ett rejält ansiktslyft. Rummens designade Mini Smeg-kylar är fullproppade med kylda drycker och Irish Munchies.

Men för den som bara söker ett hotell med mys på rummet är The Dean dessvärre inte det rätta alternativet. Hotellets höga partyfaktor och längtan efter att hitta på nått bus är svår (läs: omöjlig) att missa.

textbild-punk-the-dean

För det första är kvarteren runt Harcourt Street proppfulla av dekadenta barer och klubbar för de unga och glamourösa. Sen har hotellet passat på att skapa sina egna vattenhål för gästerna.

Högst upp ligger hotellets restaurang Sophie’s med 360-graders panoramautsikt över innerstadens takåsar. Från frukost till vickning intar stans framgångsrika hipsters de åtråvärda borden.

textbild-2-the-dean

Fyra trappor längre ner på gatuplan är det full aktivietet i cocktailbaren i lobbyn 7 dagar i veckan. Nämnde vi att irländare gillar att socialisera? Som nyanländ hotellgäst är det svårt att avgöra om man ska checka in eller ta en cocktail när man kliver innanför tröskeln till vad som känns som en skön och vibrerande hemmafest.

Lobbyn möter vardagsrummet  – en finurlig detalj bland alltfler nytänkande boutiquehotell som vill undvika den konventionella lobbydöden och istället förvirra sina gäster med drinkar och DJs vid ankomst. Hurra för dessa hotellrebeller och visst vill jag ha hjälp med väskorna, men först, en Negroni tack!

Improvemes resepatrull kan inte nog understryka hur påhittigt och finurligt utbudet är på relativt nyöppnade The Dean. Om nu ambitionen från början var att trotsa konventioner, har teamet inte bara lyckats förverkliga sin dröm. För här är varje dag ett förföriskt spel om att se sina gästers moderna hotelldrömmar gå i uppfyllelse.


Text: Ricki Petrini
Publicerad: 29 juni, 2015