Se hur det ser ut inuti Mall of Scandinavia

Nu har norra Europas största galleria öppnat. Mall of Scandinavia invigdes med pompa och ståt den 12 november. Alla butiker har inte hunnit klart än utan kommer att öppna efter hand, som till exempel H&M och &Other Stories.

Förutom 224 butiker har man även 15 biosalonger, varav en är Sveriges första kommersiella IMAX bio. Hit tar man sig enklast med pendeltåg eller bil. 3 700 parkeringsplatser är gratis under 2 timmar, sedan kostar det. Är man medlem får man stå gratis i 4 timmar.

Gert Wingårdh är arkitekten bakom bygget och han har valt att bygga efter de fyra elementen. Som blev tre, det vill säga jord, vind och vatten. Elden fick strykas då det blev för krystat. Improveme var på plats redan innan invigningen för en kik på hur allt ser ut. Självklart tog vi bilder så att även ni som inte hunnit dit än får chans att se vad 6 miljarders-bygget handlar om.

mos-ingangEntrén från Stjärntorget. Hit kommer man om man tar pendeltåget till Solna Station.

starbucks Så här ser det ut i en av de tre elementen, nämligen Earth node.

mos3 Blir man hungrig finns det 10 000 kvadratmeter med restaurangyta i Mall of Scandinavia.

mos1 På plan ett hittar man matställen av snabbmatskarakär (inte McDonalds och andra hamburgerhak) och på plan två ställen där man gärna sitter lite längre.

mos6 Marmorgolven är blanka och tjusiga, det har inte sparats på krutet i den här gallerian.

mos7 Hjärtat i Gallerian får man väl säga är ”ringen”. På plan ett kommer det att vara en stor fontän igång, men vid event (som när bilden togs) kan man välja att täcka över den och använda golvet som scen.

mos31 I The Designer Gallery hittar man många stora märken och flera av dem har valt att ha sin butik i Mall of Scandinavia som flagshipstore.

mos30 I designavdelningen hittar man förutom välkända märken även mindre och mer okända märken i pop-up stores. Dessa kan man hyra in sig i för kortare perioder och därför kan även mindre kända designers ha råd att visa upp sig.

mos27 I The Designer Gallery är det lägre i tak och mjuka mattor på golvet. Den här färgsprakande mattan är specialgjord för just Mall of Scandinavia.Det är designerduon Am-Mainz, närmare bestämt Martin Falck och Alice Schulman som formgivit den och tar man sig tid kan man hitta uttryck som ”Age is nothing but a number” invävda i denna skapelse.

mos26 Nere på plan ett hittar man ”vanliga” butiker som Indiska, Kappahl, Lindex med flera.

mos29 Alla Michael Kors älskare har här sitt Mekka.

riverisland Numera hittar man River Island inte bara i Gallerian i city, utan även i Mall of Scandinavia.

rituals Glasfasaderna utanför butikerna är 8 meter höga. Rituals har valt att ha blommor innanför sin fasad.

mos28 Odd Mollys butik ser härligt inbjudande ut.

mos17 Nespresso. What else?

mos19 Mall of Scandinavia består av fyra avenyer.

mos20 Glasstavarna i taket skiftar färg och kan färgsättas efter tycke, smak och tillfälle. Vid till exempel landskamper lär taket skifta i svenska flaggans färger.

mos23 Zara home är en av flera inredningsbutiker i gallerian.

lush3 Lush har öppnat en stor affär och det doftar så underbart!

lush2 Får det lov att vara en badbomb?

kiko I den nya gallerian hittar man flera sminkmärken man inte finner på andra ställen i Stockholm. Som Kiko.

inglot2 Och Inglot.

inglot (1) På Inglot kan man plocka ihop sina egna paletter och slipper den där fula färgen som man ändå inte använder i andra paletter. We like.

hampton Kappahl öppnar tre nya butiker i Mall of Scandinavia, varav Hampton Republic 27 är en av dem.

adm A Days March.

adidas Adidas har så klart även de en butik här.

mos9 I gallerian finns inte mindre än 82 toaletter. Här är ingången till ett av områdena med toaletter, skötrum, ammingsrum och barnhörna.

mos5

nike Nike har en jätteaffär och hittar du inte dina perfekta Nikesneakers här lär du inte hitta dem någon annanstans heller.

vsVictorias Secret är en besvikelse för alla vi som hoppats på en butik med underkläder får stå med lång näsa. Den här är likadan som den i city.

tesla2 Vill du köpa bil? Ja det går bra, för Tesla har en butik här.

tesla Ta pendeltåget hit och rulla hem i en miljövänlig bil.

mos12 Sveriges första Disneystore har nu öppnat! Ett paradis för både stora och små.

Louise Flinck
Publicerad: 13 november 2015
Foto: Louise Flinck

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp