Världens 8 hetaste fångar

Deras bakgrund kantas av mörka hemligheter och brott. I TV-rutan får vi följa deras fiktiva, men ändå spännande fängelsevärld. Dagens nya TV-hjältar bär blåa och orangea overaller – som fånge har de kommit att bli våra nya sexobjekt.

Tittarsuccén ”Orange is the New Black” är inne på sin tredje säsong och redan är säsong 4 spikad för 2016. Denna Netflix-magnet har redan vunnit 3 Golden Globes och hela 33 andra stora TV-priser.

ny-textbild-prison

Av alla våra favvofångar i ”Orange” fick serien i år ett härligt tillskott av Tyra Manning (”8 Mile”, ”Sons of Anarchy”) som Tiffany ”Pennsatucky” Doggett.

Nyligen gick Fox VD Dana Walden ut och berättade att legendariska ”Prison Break” får en efterlängtad 5:e säsong. Serien som drog horder av TV-tittare mellan 2005-2009 fick ju bara 4 säsonger, men nu får fansen äntligen upprättelse.

textbild-2-prison

Åter igen får vi se bröderna Michael Scofield (Wentworth Miller) och Lincoln Burrows (Dominic Purcell) i fängelseoverallerna som gav ”bad boys” en helt ny garderob.

Vi har heller inte glömt bort den ikoniska TV-serien ”Oz” (1997-2003) som i Sverige sändes sena kvällar och hade en av TV-historiens första scener med gaysex. Seriens mörka och råa framtoning gjorde den till en klassiker och än idag anses den vara föregångaren till dagens fängelseserier.

textbild-4-prison

Här nedan har vi listat TV-historiens 8 hetaste fångar som i TV-rutan får oss att se på den bistra fängelsemiljön med helt nya ögon.

Världens 8 hetaste fångar:

2-textbild-prison

8. Dominic Purcell som Lincoln Burrows, ”Prison Break”

 

3-textbild-prison

7. Christopher Meloni som Chris Keller, ”Oz”

 

5-textbild-prison

6. Peter Sarsgaard som Ray Seward, ”The Killing”

 

6-textbild-prison

5. Laverne Cox som Sophia Burset, ”Orange is the New Black”

 

7-textbild-prison

4. Taryn Manning som Tiffany ”Pennsatucky” Doggett, ”Orange is the New Black”

 

8-textbild-prison

3. Dean Winters som Ryan O’Reily, ”Oz”

 

4-textbild-prison

2. Taylor Schilling som Piper Chapman, ”Orange is the New Black”

 

1-textbild-prison

1. Wentworth Miller som Michael Scofield, ”Prison Break”

Ricki Petrini
Publicerad: 11 augusti 2015
Foto: All Over Press

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp