Gå ner i vikt – med Twitter

Svårt att slita dig från Facebook? Byt till Twitter – så kan du gå ner i vikt på köpet.

En studie publicerad i journalen Translational Behavioral Medicine visar att det populära sociala nätverket Twitter kan hjälpa folk gå ner i vikt.

Efter sex månaders undersökningar av 96 småtjocka och överviktiga personer så upptäckte man att deras användande av Twitter förbättrade chanserna att tappa fler kilon.

– –Resultatet visade att de som regelbundet utnyttjar Twitter som en del av ett mobilt viktnedgångsprogram gick ner mer i vikt, säger Brie Turner-McGrievy, lärare i avdelningen för hälsofrämjande, utbildning och beteende på Arnold School of Public Health vid University of South Carolina.

Alla deltagare hade internetkompatibla mobiler och blev indelade i två grupper. Samtliga fick två 15 minuter långa podcasts skickade till mobilen en gång i veckan under tre månader, samt två fem minuter långa hemskickade under samma frekvens de sista tre månaderna.

I en av grupperna däremot, så följde alla i gruppen varandra på Twitter, men målet att ge ”social support” för att lättare gå ner i vikt. Utöver podcastsen så fick dessa deltagare också två dagliga tweets (meddelanden inom nätverket) från en viktcoach för att främja diskussioner i gruppen.

Man kan säga att det här är ett modernt sätt att kunna ta del av traditionella gruppmöten som sker ansikte mot ansikte – förutom att man genom Twitter är tillgänglig i princip hela dagen.

– Supportgrupper via sociala nätverk på internet är ett effektivt sätt, med en låg kostnad, att nå många folk som är intresserade av att gå ner i vikt, säger Turner.

Redaktion
Publicerad: 8 april 2016
Foto: Alamy

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på