Få din nacke levande igen

Många av oss som tillbringar arbetsdagarna sittandes framför en skärm blir stela och får ont i nacke och axlar. Det man drömmer om då är en timmes massage för att värken ska släppa. Men massage är dyrt och ofta har man inte tid att gå. Då kan en nackdyna från TheraPearl vara ett bra alternativ. Den läggs runt nacken, antingen varm eller nedfryst, mjukar upp spända muskler och lindrar smärta.

Började med frysta ärtor

TheraPearl-tekniken utvecklades av Carol Baltazar, en amerikansk läkare som regelbundet rekommenderade sina patienter att använda en påse frysta ärtor för att behandla smärta. En dag fnyste en patient åt rådet och Carol erkände då att hon länge hade velat ta fram en egen behandlingsmetod inspirerad av just frysta ärtor. Det ledde till att de två kvinnorna tillsammans skapade det som kom att bli TheraPearl.

Så fungerar det

image003TheraPearl Nacke är en lättanvänd dyna som lindrar värk, smärta och muskelspänning med hjälp av kyla eller värme. Nackdynan kyls ner i frys eller värms upp i mikrovågsugn, beroende på vilka symptom man vill lindra. De mjuka ”pärlorna” håller en jämn temperatur i 20 minuter. Dynan placeras över axlarna och ligger på plats tack vare sin form och tyngd och kan användas gång på gång. Många använder sin dyna flera gånger varje dag, medan de sitter och jobbar eller kanske tittar på TV.
Dynan är mjuk och formar sig efter kroppen – även i fruset tillstånd – att den enkelt kan vridas och justeras i olika positioner och den är så lätt och bekväm att man kan bära den över en topp eller en tröja. Dynan slinker lätt ner i handväskan och kan tas med.

Patenterad teknik

Den patenterade pärltekniken ger komfort och lindring på ett naturligt sätt, den bedövar värk med smärtstillande kyla och den tar bort spänning och stelhet med genomträngande värme. Varje liten ”pärla” – egentligen vätskefyllda plastkulor – är utformad för att absorbera, behålla och förmedla terapeutisk värme eller kyla.

TheraPearl finns på olika apotek.

Redaktionen
Publicerad: 26 maj 2016
Foto: Alamy

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på