Från fjäril till konfektyr

Jag började som treåring med att dansa balett. Mitt första riktiga minne från den tiden var när jag fick en babyblå dansdräkt med volanger! Jag kände mig såå fin! Kände mig nästan magisk när jag dansade runt som en flygande fjäril, ett virvlande löv och som en spirande blomma… Jag var så tagen av att dansa så att varje kväll innan läggdags så gjorde jag min dansreportoar till låten Baby Elephant Walk. Det var alltid lika kul för de ev gäster till mina föräldrar som var på besök. Alla väntade på att få se min dans!

#IMG1-R#Mitt stora intresse för just dans höll i sig. Jag var DANS!!! Klädsel, musik, tidningar och framförallt FILM, allt med anknytning till dans. Vem minns inte filmer som Saturday Night Fever, Grease, Xanadu och Fame? Trots att det inte var rena dansfilmer gav de sån inspiration. Den enda person som helst vill glömma dessa filmer var min pappa som tvingades ta med mig för att se dem på bio då jag var så liten och inte fick gå själv… Vi som var unga då, minns väl också Flashdance?! Hur många tjejer var vi inte som stod hemma på flickrummet iklädd benvärmare och dansdräkt, sönderklippt T-shirt och dansade som Jennifer Beals?

1985, magiskt år… Min idol från Grease, John Travolta i filmen Perfect.

Jaime Lee Curtis i hudfärgade tights och stringdräkt över som körde det som vi då kallade work-out dagens aerobics). Wow, vad häftigt!!! Detta var något jag bara ville pröva på!!! Min upplevelse av min första klass var helt grym!!! Fartfylld, svettig och kul träning med inspiration från dansen… Detta bara fick mig att gå igång och ta ut mig till max. Iklädd trikåer med stringdräkt utanpå (!) och skärp i midjan som färgmässigt matchade mina american socks. I was hot!!! Som en engelsk konfekt!!!

Nu kan ni ju förstå att från en blåklädd minifjäril till en dansande konfekt kan ju inte träningen bli annat än ROLIG!!!

Hur var din första kontakt med träning???

Liten fjäril

Liten fjäril

skonhetsrad@improveme.se

2007-11-30 20:07:00

Publicerad: 30 november 2007

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på