Bränn fler kalorier

Några enkla tips som hjälper dig med träningsmotivationen.

Ta det lagom med träningen
Om du är nybörjare räcker det med två eller tre pass i veckan. Det är ingen idé att hetsa fram att du skall träna alla dagar, för att du bara ”måste” gå ner i vikt. Det håller ändå aldrig! Variera lätta och intensiva träningspass. Om du bara kör hårt och intensivt finns risken för att du blir övertränad och det är då skadorna kommer.

Glöm inte vilodagarna och hållningen.
Vilodagar är viktiga dagar eftersom kroppen och musklerna skall kunna hinna återhämta sig. Passen som du gör bör heller inte vara längre än en timme långa. Ett annat bra tips är att alltid tänka på hållningen. Sträck på dig och räta ut kroppen.

Drick mycket.
Glöm inte vätskan, som är en viktig del i din träning. Man skall alltid dricka mer än vad törsten säger. Detta eftersom kroppen inte alltid säger till när den behöver mer vatten. Man förlorar mellan en och tre liter vätska på en timme när man tränar. Hur stor vätskeförlusten är beror mycket på klimatet. Man skall dricka regelbundet under träningen och börja tidigt under passet.

Skyll inte på tidsbrist.
Tidsbrist är kanske det vanligaste man skyller på om man har svårt att komma igång med träningen. Tipset då är att börja träna med vänner och familj som man gärna vill umgås med då helgen kommer. Utnyttja vardagens aktiviteter som att cykla till jobbet istället för att ta billen. Eller ta trapporna istället för hissen. Det ger resultat i längden.

Bildspel: Bränn fler kalorier

Bildspel: Bränn fler kalorier

2007-12-03 21:40:00

Publicerad: 3 december 2007

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på