Modellernas sjuka diet

Ett tillskott av multivitaminer är bra för hälsan. Men inte om det är det enda man får i sig.

London Fashion Week är i full gång, och de brittiska supermodellernas smalhets har därmed nått sin kulmen. Enligt tidningen Daily Mail är Londonmodellernas nya metod mer extrem än någonsin.

Den senaste strategin för att gå ner i vikt är att låta bli att äta helt och hållet, och istället injicera näring direkt i blodet. Multivitamindroppet brukar vanligtvis användas på sjukhus för alkoholiserade patienter som är undernärda på grund av att de dricker mer än de äter. Men idag används den gulfärgade “bananvätskan“ av modeller och kändisar.

Näringspsykologen Marc David, som agerar kostguru åt många supermodeller, säger att droppdieten gör att modellerna känner sig mindre hungriga eftersom de tillför näring som kroppen saknar.
-När vi lider brist på näringsämnen signalerar hjärnan att vi är hungriga, säger han till Daily Mail. Det som är bra är att om man nu ska späka sig kan man åtminstone ta näringstillskott.

Men metoden är långt ifrån hälsosam, eftersom den intravenösa näringen inte kan tillföra kroppen allt den behöver. Dessutom går kroppen miste om den nödvändiga matsmältningsprocessen.
-Mer än 70 procent av vår immunvävnad finns i matsmältningssystemet, så om man ignorerar matens naturliga rutt alltför länge sänks immunförsvaret och man blir lättare sjuk, säger Marc David.

Bildspel: Modellernas sjuka diet

Bildspel: Modellernas sjuka diet

[email protected]

2008-09-16 06:54:00

Publicerad: 16 september 2008

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag