Så undviker du julstressen

Se till att redan nu ta till dig tipsen som gör dig till den ultimata värden/värdinnan – vi hjälper dig stressa ner och fukusera.

Planera
Ha inte bara föresatsen att du skall vara ute i god tid; se till att vara det. Hinner du inte ut på stan så är internet ett ypperligt verktyg för klapphandel!

Stäng av mobilen
Är du inte ansvarig för rikets säkerhet så borde du kunna unna dig ledigt fullt ut. Fokusera på det du har satt av tid för att göra i stället, du respekterar även din omgivning mer genom att ge dem din odelade uppmärksamhet.

Läs inte arbetsmejlen
Samma som med mobilen – det mesta kan faktiskt vänta till efter julen! Hur många av dina kollegor tror du egentligen varvar sillinläggningen med e-post?

Delegera och ändra gamla rutiner

Du behöver inte göra allt själv – be någon ta med sig Janssons Frestelse och håll dig till dina signaturrätter! Tänk på att folk växer genom förtroende och ansvar! Catering är inte heller en dum idé – de kan hjälpa dig med allt från bestick till färdigrullade köttbullar.

Våga säga nej
Vad är det värsta som kan hända? Tänk på att julen även är en högtid för dig själv!

Andas
Stanna upp och lyssna till din egen andning – det är ett oerhört bra verktyg för att ta en snabbkoll på hur du mår och hur stressad du är. Våga sätta dig en stund och få till en djup och lugn andning.

Lyssna till din kropp
Ett av våra mest klassiska misstag – lyssna till din kropp – den talar om för dig när det är dags att varva ner – våga ta signalerna på allvar och pressa inte dig själv för långt. Lite stress höjer ofta vår produktivitet men i stora mängder och under lång tid har den en direkt skadlig inverkan.

Slutligen – se nu till att njuta av en lång, härlig och förhoppningsvis vit jul!

2007-12-09 03:37:00

Publicerad: 9 december 2007

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp