Stjärnornas smarta dieter

Att hålla sig slank är inte det lättaste. Kvinnorna i Hollywood vet.
Nedan listar vi stjärnornas bästa slanka-kroppen-tips.

1. Gå
Promenera som Jessica Biel. En långpromenad innan frukost gör midjan slank och smal.
Gå i minst en timme så sätter du fart på förbränningen.

3. Träningspass
Reese Witherspoon tränar regelbundet och tre gånger varje vecka. Reese kör både styrekövningar och konditionsträning som löpning på mornarna.

3. Låt smaklökarna jobba

Om du kryddar din mat starkt ökar energiförbrukningen och kroppstemperaturen. Jennifer Lopez och Penelope Cruz är två stjärnor som älskar stark mat.

4. Äggdieten
Ett hårdkokt ägg på morgonkvisten gör susen när det gäller fettförbränningen.
Undersökningar har visat att de som bytte ut sin vanliga frukost mot två ägg gick ner tre kilo i vikt under åtta veckor. Supermodellen Heidi Klum kör gärna äggdieten med jämna mellanrum.

5. Sov gott -i rätt tid
Stjärnor som Anne Hathaway och Liv Tyler går och lägger sig i tid. Anledningen; sena timmar framför tv:n leder till en massa onödigt småätande.

6.  Ge järnet
Förbränningen fortsätter efter träningspassen på gymen. Kör du stenhårt kan förbränningen fortsätta så långt som 48 timmar sedan du lämnade träningsmaskinerna.
– När jag tränar får jag energi och känner mig mer nöjd med mig själv, säger Jessica Alba till Cosmogirl.

7. Ät ofta
Det låter kanske lite udda. Men både Jessica Simpson och Alicia Keys är mycket noga med att äta fem mål om dagen. Den så kallade “5-factor”-dieten går ut på att äta oftare, men mindre portioner.

8. Tugga ordentligt
Glufsa inte i dig käket. Det tar ca 20 minuter innan hjärnan förstår att din mage är full. Genom att tugga ordentligt sänder du också ut signaler till hjärnan som dämpar din hunger.
– Lägg ner gaffeln efter varje tugga och räkna till tio, då hinner du märka när du blivit mätt, säger Jennifer Anistons tränare Kathy Kaehler till tidningen Marie Claire.

9. Träna dina muskler
Ju mer muskler, desto mer ökar ämnesomsättningen. Det leder till en snygg och smal kropp. Jennifer Lopez är en stjärna som gärna pumpar vikter på gymmet.

10. Bli på kanelen
Kanel sänker kroppens insulinnivå. Är den för hög så blir fettförbränningen inte lika effektiv. Det är inte ovanligt att man exempelvis ser Eva Longoria be om kanel på sin latte.

11. Drick vatten
Kanske ett av de absolut bästa tipsen. Åtta glas om dagen är att rekommendera.
Det sänker både hungern och ökar ämnesomsättningen. Dessutom blir du av med en massa onödiga gifter i kroppen. Madonna dricker mycket vatten för att hålla sig i form.

12. Ät frukost

Om du inte använder dig av äggdieten (se ovan) är en rejäl frukost att rekommendera. Gwyneth Paltrow äter alltid nyttigt när hon har vaknat. Genom att käka ordentligt på morgonen undviker du suget efter sötsaker senare på dagen

Redaktionen
Publicerad: 25 februari 2017
Foto: IBL

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp