Maries bästa hälsotips

Sångerskan Marie Picasso ger sina egna personliga tips om hur du stärker självkänslan.

1. Känn efter
Känn efter vad du vill göra med ditt liv och fundera över när mår du som bäst. Är det i naturen, i en danslokal, på landet eller på ICA?. Bry dig inte bry om vad “modet“ säger eller vad kompisarna gör. Utan känner du att du vill måla på helgerna istället för att festa, ska du göra det. Vill du gå på jazz så ska du göra det, även om det inte anses som “coolt “ i vissa kretsar, i tidningar och tv-program. Gör det som är rätt för dig, det är ditt eget liv.

2. Inse storheten
Inse storheten av livet, inse tacksamheten av att få leva och att få njuta av sol, regn, vind, vatten, mat, sömn, skratt, kärlek, bio, fester, husdjur, musik osv. Gör inte små problem större än vad de är och sätt saker i perspektiv till vad du har. Njut av livet och lev nu.  

3. Läs böcker
Läs böcker som stärker själen och ditt inre. Det finns många bra böcker där du får skjuts i rätt riktning. Att känna styrka och att stänga ute allt trams som man blir påverkad av i den ytliga mediavärlden, men som ändå inte betyder ett skvatt. Det som betyder något är att du har harmoni när du vaknar och känner lycka, och det kommer du aldrig att göra genom att bli en marionettdocka som följer varje trend eller allt som andra säger är rätt. Du är den enda som vet vad som är rätt för dig.

4. Drick med måtta
Festa inte för mycket. Alla sorts gifter gör dig svag -både fysiskt och mentalt. Drick med måtta och fokusera på att göra andra roliga saker istället.

5. Ha rätt vänner
Rätt umgänge är jätteviktigt för att må bra. Att ha vänner som är varma och som bryr sig om dig oavsett vad som händer och som man kan prata med. Att ha en pojkvän eller flickvän som respekterar dig och som ger dig kärlek. Riktig kärlek. Man ger och tar, man ställer upp och skrattar, kramas och lyssnar. Jag har rensat upp i min “vänskapskrets “ genom åren för att jag tog ett medvetet val att jag bara ville ha 100 % pålitliga, varma och hjärtliga vänner. Inga “ytliga“ vänner. Hellre fem riktiga, än 20 “kindpussarkompisar“.

Bildspel: Maries bästa hälsotips

Bildspel: Maries bästa hälsotips

elina.hasslund@improveme.se

2009-04-30 07:55:00

Publicerad: 30 april 2009

Historien om plastikkirurgin

Skönhetsingreppen genom tiderna