Så tänker du dig lycklig

Våra tankar är kraftfulla och styr hur vi mår. Den mentala coachen Maria Kehagia tipsar dig om hur du börjar tänka mer positivt.

Går du ständigt runt och tänker negativa tankar om dig själv och ditt liv? Då är det inte konstigt om du känner dig nedstämd och omotiverad.

Hur du tänker har nämligen en direkt inverkan på dina känslor och du mår betydligt bättre av att tänka positivt, säger Maria Kehagia, som arbetar som coach och mental tränare.
-Många som jag har kommit i kontakt med har aldrig funderat över hur de tänker. De tycker att de är realister -men kan vara en pessimistisk realist eller en optimistisk realist. Man ska jobba med sitt positiva tänkande varje dag tills det blir ett naturligt sätt att tänka, säger hon till improveme.se.

Här är hennes bästa tips för att träna upp din förmåga till positivt tänkande:

Fokusera på fördelarna
Avsluta dagen med att summera de bra händelserna och tänk igenom vad du lyckats bra med. Skriv gärna ner dem. Detta gör att du lär hjärnan att lägga fokus på det positiva.

Håll huvudet högt

Positivt tänkande är ett måste även vid motgångar. Om du sökt 100 jobb och fått nej på alla är det svårt att hålla humöret uppe när du ska iväg på din 101:a intervju. Ändå måste du försöka ha en optimistisk inställning.
-Bara den som tror positivt har möjlighet att få jobbet! Tänker du positivt syns det på hela ditt sätt att vara och på ditt kroppsspråk, berättar hon.

Jobba med inre bilder
Försök att se en positiv bild framför dig innan du kommer till jobbet, kommer hem till din familj eller ringer ett telefonsamtal. Börja inte arbetsdagen med att beklaga dig för arbetskamraterna över det dåliga vädret, din bristande sömn eller dem överfulla bussen. Säg hellre något positivt -så slipper du dessutom smitta andra med negativitet

Bestäm hur du vill må i morgon
Vill du vakna upp på gott humör, så satsa på att tänka positivt innan du släcker lampan.
-Du kan själv bestämma vilka känslor som ska prägla din nästkommande dag, för de sista tankarna in i sömnen är de som kommer att styra morgondagen, säger Maria.

Bildspel: Så tänker du dig lycklig

Bildspel: Så tänker du dig lycklig

malin.lundblad@improveme.se

2009-08-28 09:41:00

Publicerad: 28 augusti 2009

Skönhet från ditt kök

Så fixar du looken hemma!