Hälsosamt med te

Om du vill vara hälsoriktig i höst bör du göra som många andra redan gjort och byta kaffet mot te. Att dricka te är inte bara mysigt och gott, utan drycken är även bra för kropp och hälsa.

Sänk blodsockret med svart te
Svart te Innehåller mycket antioxidanter och även koffein. Med andra ord ett perfekt substitut till det svarta kaffet. Antioxidanterna minskar risken för hjärt -och kärlsjukdomar och koffeinet verkar uppiggande. En annan bra egenskap som det svarta teet har är att det också kan sänka blodsockret.

Sov gott med rött te
Det röda teet är bra om du vill sova gott om natten eftersom det inte innehåller något koffein. Andra bra egenskaper som det sägs ha är även att det kan lindra allergier, astma, eksem, kolik och höstsnuva.

Undvik att åldras i förtid med grönt te
Grönt te har många bra egenskaper. Det verkar gott för huden samt skyddar även det från hjärt -och kärlsjukdomar. De höga halterna av polyfenoler skyddar också dina celler mot att åldras i förtid.

Minska fettinlagringen med vitt te
Många menar att grönt te är det “nyttigaste” teet av dem olika sorterna. Tittar man till faktan kan man dock se att vitt te innehåller ännu högre halter av nyttiga ämnen och antioxidanter. Med andra ord är vitt te ännu bättre än det gröna. Vitt te sägs också minska fettinlagring i kroppen.

Av: Emma Laggar

Bildspel: Hälsosamt med te

Bildspel: Hälsosamt med te

[email protected]

2009-10-05 10:48:00

Publicerad: 5 oktober 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp