Våga skapa förändring

Det krävs god självkänsla för att våga skapa förändring. Vi vet hur du tar dig ur de negativa tankefällorna.

Du trivs inte på jobbet
Dåligt självförtroende får många att stanna kvar på arbeten där de inte trivs och vågar därför inte ta klivet att söka nytt. Kanske är det osäkerheten att inte veta vad som händer i framtiden som håller dig kvar.

Tips!
Ingen är perfekt, men alla kan lära sig nya saker om man ger det tid. Du behöver inte veta allt i förväg för att ta ett steg framåt. Du är värd ett roligt jobb som du trivs med och där företaget satsar på din utveckling.

Du jämför dig alltid med vad andra
Många gånger mår du dåligt av att jämföra dig med andra och inbillar dig att du får kämpa betydligt mycket mer än dem. Att underskatta sig själv och sina prestationer är en vanligt tecken på låg självkänsla.

Tips!
Jämför dig inte med andra utan tänk ”kan de, så kan jag”. Alla har sina förutsättningar i styrkor och i svagheter, sätt upp dina mål i en takt som passar just dig. Ha tålamod och fundera över dina egenskaper, kompetenser och talanger.

Rädd för att få kritik
Du känner att andra har bestämda uppfattningar om dig hur du ska sköta saker och ting. Därför känns det säkert att inte testa något nytt i fall det visar sig att det blir fel och att de har rätt.

Tips!
Har du lågt självförtroende är du troligen rädd för kritik eller ifrågasättanden. Men så fort du tar klivet utanför det som kallas ”normalt” provocerar kanske ditt agerande andra som skulle vilja byta jobb precis som du. Genom att varna om konsekvenser och att få dig känna dig otillräcklig mår de själva bättre. Fundera över vilka som är dina verkliga vänner. Slopa de som inte tror på dig och peppa dig själv att hitta nya kontakter.

Tänk så här:
Jag är bra på det jag gör
Jag vet att jag duger
Det går bra när jag ska marknadsföra mig själv.
Tillåt dig själv att misslyckas också och lär dig av detta.

Källa: Expressen

Bildspel: Våga skapa förändring

Bildspel: Våga skapa förändring

[email protected]

2010-02-19 14:53:00

Publicerad: 19 februari 2010

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag