Slipp jobbångesten

Har du efter-semestern-ångest? Vi vet hur du blir kvitt de mörka tankarna.

När man återvänder till vardagen efter veckor av slappande i hängmattan är det lätt att känna sig trött och grinig. Tidiga morgnar med en skrikig väckarklocka, bilköer, jobb på hög och en proppfull mailbox kan få den tappraste att misströsta.

Första veckan är det viktigt att ta det lite lugnt. Men är din ångest inför att åter befinna dig bakom skrivbordet mycket svår så hjälper det dock inte att bromsa takten i arbetet. Om du har gruvat dig för att börja jobba igen under hela ledigheten bör du snarare se dig om efter en ny anställning. För ett arbete ska inte ta all din energi och glädje, snarare tvärtom.

En annan sak att fundera på är om du är glad att vara tillbaka
eller om du har måndagsångest varje vecka. Det bästa är att börja fundera på vad du egentligen vill göra. Kan du tänka dig att vara kvar på arbetsplatsen fast med andra arbetsuppgifter, eller behöver du ett miljöombyte också? Kanske du rent av drömmer om att skola om dig?

När du kommit på vad du vill, kolla upp möjligheterna. Prata med chefen om att du vill ha en ny post, sök jobb som intresserar dig, anmäl dig till den där utbildningen som du suktar efter. Kommer du in på skolan eller blir du erbjuden en ny anställning, är det klart att du ska säga upp dig från ditt gamla själsdödande jobb. Men försök hålla ut tills du har ett annat alternativ i stället för att sluta jobba bara för att gå arbetslös.

Bildspel: Slipp jobbångesten

Bildspel: Slipp jobbångesten

[email protected]

2010-08-05 07:58:00

Publicerad: 5 augusti 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp