7 effektiva hälsoknep

Att komma igång med träningen är alltid en utmaning men med rätt knep går det fortare att få upp motivationen.

1. Sporta efter säsong. Under vintertid kan du bränna kilon genom att bege dig ut i skogen och åka långfärdsskidor eller skridskor på isen. På sommaren kan du plocka fram cykeln, simma i havet eller ta en löptur i området.

2.
Sätt upp mindre delmål för dig själv i stället för stora mål som kanske gör att du tappar motivationen på vägen. För varje avklarat delmål bör du unna dig en miniportion av det du älskar allra mest. Kanske en liten skål chips eller godis?

3. Få motivation genom att goola på Internet. Numera finns det många träningssajter där du kan träffa andra med samma mål som du. Dela med dig av dina egna erfarenheter och ta del av andras.

4. Sätt som system att lägga 50 kronor i en spargris för varje kilo du går ner och lägg sedan slantarna på något riktigt fint till dig själv.

5. En personlig tränare kan verka dyrt men det är en investering för livet. Pt:n lär dig hur du ska träna alla muskelgrupper och har mycket kunskap om hälsa och kost. Mjölka ur alla tips och råd du kan få, skriv ner dem i en anteckningsbok och bevara dem väl.

6. Att unna sig en liten chokladbit varje dag för att minska det värsta sockersuget är helt okej. Men välj mörkchoklad med minst 70 % kakao.

7. Många slarvar med lunchen och väljer kanske något onyttigt i all hast. Men genom att ta reda på hur många kalorier alla maträtter består av är det lättare att välja nyttiga alternativ.

Bildspel: 7 effektiva hälsoknep

Bildspel: 7 effektiva hälsoknep

redaktion@improveme.se

2011-02-18 15:20:00

Publicerad: 18 februari 2011

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige