“Passar på att njuta“

Hanna Persson, även kallad Hanapee jobbar idag som DJ samt på Isabella Löwengrips EgoBoost Magazine. Hon driver väl välbesökt och omtyckt blogg, [url=http://www.hanapee.blogg.se]Hanapee.blogg.se/[/url] med extremt mycket humor. Här berättar hon om livet på redaktionen, vem som lagar mat hemma och när hon går naken i lägenheten.

Något man ofta skymtar vid ett besök av din blogg idag är denna återkommande äggmacka. Vi måste prata om äggmackan -hälsogrej eller galen i ägg?
-Galen i ägg. Blir i princip tårögd då jag tänker på en riktigt fin äggmacka. Ska inte vara någon snusk-kaviar eller salt på, bara ett enkelt bröd, mycket smör och så det perfekt kokta ägget. Första tuggan är som att möta gud.

Hur ser dina matvanor ut i övrigt?
-Mycket husmans och lösviktsgodis. Älskar Wallenbergare, korvstroganoff, köttbullar, lysmelk och sura nappar. Mycket kött äter jag också! Är uppvuxen på en gård med får och en pappa som är jägare. 


Du lever idag som sambo och man får ibland följa matlagningen live på din blogg. Men vem är det egentligen som står för den nyttiga maten i hemmet -om den finns det vill säga?

-Vi gör sällan nyttig mat som töntiga sallader och sådan skit. Anton står oftast för maten. Varje gång han kommer in i vardagsrummet utbrister jag förvånat “Har kedjan till spisen gått av?!“ Sedan gapskrattar jag högt och slår mig på ölmagen.

Det bakas även mycket paj i hemmet. Hur kommer du undan med din figur? Finns det ett träningsschema du döljer för dina läsare?
-Har bra gener från stamcellerna. Vill träna för att kunna springa fort från våldtäktsmän och dylikt. Jag orkar bara hålla igång träningen 3-4 veckor, sen vilar jag ett år. Får helt enkelt tacka mor och far för att jag trots lathet inte drabbats av fetma. 


Du arbetar idag för Egoboost Magazine och huserar Stockholms nattliv som DJ. Helt ärligt nu -hur mycket utgång blir det för din del?
-Alltså… Det där med DJ:andet och tidningsarbete kan ju låta coolt, men mina dagar består av mycket sims-spelande och tv-tittande. Och jag går faktiskt inte ut så mycket. Eller ja allt är ju relativt. Snittar kanske 1-2 ggr i veckan och då blir jag oftast lite ängslig vid 01-tiden och vill hem innan det blir för mörkt…

Brukar du någonsin tänka på vad du dricker, och hur mycket för kaloriernas skull?
-Inget för kalorierna. Begränsar mitt alkoholintag för levern och mitt förhållandes skull.

Hur förbereder du ditt yttre för en utgång?
-Tar en lång dusch, rakar benen, smörjer in mina lemmar, går runt naken och självtorkar, klipper tånaglarna i soffan, Anton blir arg, vandrar in mot badrummet, sminkar mig i 35 minuter, lockar håret och byter kläder minst 3 ggr.

Din redaktion består i dag av drivna, unga och snygga tjejer. Är rivalitet lätt hänt eller peppar ni varandra?

-Förstår inte varför vårt utseende skulle spela någon roll i det här? Men med risk för att låta oärlig så peppar vi varandra okristligt mycket. Att ha Blondinbella som chef innebär många frukostmöten med pepp-talk om hur bra vi är! Mellanstadiefasonerna känns långt borta här på redaktion.

Semestern i sommar, kommer den gå åt till att fokusera på strandkroppen eller passar du på att unna dig?
-För två år sedan hade jag grävt gropar i sandstranden där stjärten kunde ligga och på så sätt slippa bullpuppa, och så hade jag sträckt på magen för att undvika magvalkar. Det gör jag inte längre. Det här året välkomnar jag vartenda veck, cellulit och bullpuppa med glädje och applåder!

-Det är dags att växa upp och fokusera på bättre saker, mitt utseende går ju liksom bara utför från och med nu, vill inte sitta som 43-åring och bah “varför uppskattade jag inte min snygghet som 23-åring?”.

Som bloggare förknippas man ofta med ett stort ansvar. Hur hanterar du det?
-Jag kan ibland få lite panik. Som då jag får läsarmejl med problem och bekymmer jag inte riktigt tycker mig ha förmågan att reda ut eller lösa. Då någon anförtror sig åt en vill man ju finnas där! Sen tror jag att jag har ett genomgående sunt tema i min blogg. Att vara en bra förebild handlar trots allt inte om att vara perfekt, det handlar om att vara medmänsklig, känna empati och kunna vara öppen med sina fel och brister!

Hanna Persson som hon egentligen heter, en riktig söderböna.

Hanna Persson som hon egentligen heter, en riktig söderböna.

Reporter på Egoboost Magazine på dagen, men...

Reporter på Egoboost Magazine på dagen, men…

... en vild DJ på natten.

… en vild DJ på natten.

Här visar hon sin uppskattning till äggmackan.

Här visar hon sin uppskattning till äggmackan. ”Det är som att möta gud”.

I sin blogg delar Hanna mer än gärna med sig av humor och mycket glädje

I sin blogg delar Hanna mer än gärna med sig av humor och mycket glädje

cimon.lundberg@improveme.se

2011-06-15 15:58:00


Text:
Publicerad: 15 juni, 2011