Pigg hela hösten

improveme.se

Influensa, depression och trötthet är vanliga symptom under vinterhalvåret. Men det finns knep som piggar upp. Vi listar dem nedan.

Ät mycket frukt och grönsaker. Tack vare dess innehåll med vitaminer, mineraler och antioxidanter håller du immunförsvaret på topp.

Tänk positiva tankar. Se det gynnsamma som hösten har att erbjuda. Tänker du negativt blir din tillvaro deppig, så enkelt är det.

Se upp för snabbmat, godis och dåligt fett. Det innehåller ingen näring och det är just det du behöver mycket av under vinterhalvåret. Välj en balanserad kost med kolhydrater, proteiner och fetter som ger dig den närig din kropp längtar efter. Starta gärna dagen med varm gröt. Det gör att du håller dig mätt längre och dessutom håller fibrerna kroppen varm.

Motionera flera gånger i veckan.
Regelbunden träning gör dig starkare -både fysiskt och mentalt. Du förstärker ditt immunförsvar samtidigt som du blir piggare. En 30 minuters promenad per dag räcker. Passa på att vistas utomhus när det är ljust för extra energi som behövs för att motverka depression.

Bildspel: Pigg hela hösten

Bildspel: Pigg hela hösten

redaktion@improveme.se

2011-09-07 11:37:00


Text:
Publicerad: 7 september, 2011