Lys upp din morgon

Vakna inte i mörker – vi har hittat väckarklockorna som skiner

Starta din dag full av energi med hjälp av nya kombinerade väckarklockor och ljuskällor.

Klockorna fungerar genom att ljuset börjar öka gradvis en halvtimme före din inställda väckningstid till den intensitet du har valt. Ljuset blir sedan starkare med optimal hastighet enligt en särskild kurva som har visat sig vara den mest effektiva.

Energihormon

  Ljuset faller på dina ögon, så att hjärnan uppmanas att öka produktionen av kortisol, energihormonet. Det innebär att dina sömn- och energihormoner är i bättre balans vid den inställda väckningstiden, och du känner dig piggare direkt vid dagens början. Kliniska tester visar att människor behöver upp till 250 lux för att energihormonerna ska påverkas så att vi vaknar fulla av energi.

Fågelkvitter

  Vid den inställda väckningstiden hör du ett naturligt ljud, eller om du föredrar det, ett vänligt pipljud. Ljudet hörs först svagt och efter 90 sekunder har det nått den volymnivå du valt. Det finns tre naturliga ljud att välja mellan: fågelkvitter i skogen, vågor på en strand eller en groda och en anka i en damm.

[color=#808080″>Produkterna Wake-up Light HF3451 samt HF3461 som kommer från Philips innehåller även Digital FM-radio och kostar ca 1100 kronor (inklusive moms) och uppåt beroende på ljuskällans styrka.

Bildspel: Lys upp din morgon

Bildspel: Lys upp din morgon

2008-01-10 00:26:00

Publicerad: 10 januari 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp